Slideshow maken

Heeft u mooie foto’s van een vakantie of een andere leuke gebeurtenis en wilt u hiervan een mooie presentatie maken? Dan is het maken van een slideshow de ideale oplossing. Een slideshow is een soort video van uw foto’s. Om de zoveel seconden word een nieuwe foto weergeven, eventueel met een speciaal affect bij de overgang. Ook kunt u toepasselijke muziek eronder plaatsen om het nog levendiger te maken.

Vaak staan er op uw computer al programma’s die voor u een slideshow kunnen maken. Heeft u bijvoorbeeld een computer met Windows, dan is het programma Windows Movie Maker wat voor u.

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker is standaard aanwezig op computers met Windows 7, XP en Vista. Met dit programma kunt u eenvoudig u eigen film maken en aanpassen. Ook kunt u het daarna op een DVD of CD branden. Afhankelijk van uw Windows versie kunnen de volgende stappen verschillen, maar het principe komt op hetzelfde neer. Hieronder volgt het stappenplan voor  Windows 7.

  • Open het programma Windows Movie Maker. (start-zoeken-Windows Movie)
  • Klik in het bovenmenu op Video of foto toevoegen.
  • Blader naar de foto’s waar u een slidehow van wilt maken en klik op Open.
  • Er word nu vanzelf een slide show van gemaakt!
  • U kunt zelf de tijd instellen en extra effecten toevoegen bij de overgang van de foto’s
  • Bij Voeg muziek toe in het bovenmenu kunt u ook muziek bij uw slideshow toevoegen.
  • Klik op Bestand-Project opslaan om de slideshow op te slaan.

Online slideshow programma’s

Op het internet zijn er ook talloze programma’s die voor u een slideshow kunnen maken. Handig om door te sturen naar anderen, of om te gebruiken op uw website. Vaak zijn de slideshows niet naar uw computer te downloaden.

Picture trail

Op de site van Picture Trail, www.picturetrail.com , kunt u zich eenvoudig gratis registreren. Door vervolgens in te loggen heeft u de beschikking over een mooi slideshow programma met talloze opties.  Hoewel alles in het Engels is, is het allemaal erg overzichtelijk te begrijpen.

Animoto

Op de site van Animoto, www.animoto.com , moet u zich allereerst registreren.  Dit is gratis. Door vervolgens in te loggen kunt u direct aan de slag. Het enige nadeel aan Animoto is dat de slideshows slecht 30 seconden kunnen duren.  Als u echter de betaalde versie koopt kunt u langere video’s maken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *