BlackBerry resetten

BlackBerry was vroeger een mobiele telefoon voor zaken. Maar de telefoon van RIM is de afgelopen jaren meer dan dat geworden. De telefoon is erg populair geworden onder jongeren. Vooral het Pingen dat met de BlackBerry toestellen kan, heeft voor deze populariteit gezorgd. Deze applicatie zorgt ervoor dat je met alleen een internetconnectie berichten kunt sturen naar andere eigenaren van een BlackBerry toestel. Gratis dus. Inmiddels hebben ook andere besturingssystemen van mobiele telefoons deze optie, dit kan bijvoorbeeld met de populaire app Whatsapp. De telefoon stond jarenlang bekent als het toestel met het fysieke qwerty-toetsenbord. De afgelopen jaren zijn ze daar echter van af gestapt, een aantal telefoons heeft gewoon een touchscreen.

Een BlackBerry kan net zoals alle andere telefoons wel eens vastlopen. Of er kunnen anderen problemen zijn met je toestel. Vaak is de eerste stap naar het oplossen van het probleem je Blackberry resetten. Er zijn 4 verschillende soorten resetten die je kunt uitvoeren op de BlackBerry.

  • soft reset
  • dubbel soft reset
  • hard reset

Soft reset

De soft reset stop alle applicaties op je BlackBerry en maakt opnieuw verbinding tussen je BlackBerry toestel en de computer. Een Blackberry word soft gereset wanneer je de knoppen ALT+RIGHT SHIFT (CAP) + DELETE tegelijkertijd indrukt.

Let op ! Deze soft reset werkt niet met BlackBerries uit de Pearl serie.

Dubbel soft reset

Bij de dubbel soft reset is timing belangrijk.  Voer eerst een soft reset uit door ALT+RIGHT SHIFT (CAP) + DELETE tegelijkertijd in te drukken. Het scherm zal vervolgens op zwart gaan. Als het scherm niet meer zwart is moet je nogmaal ALT+RIGHT SHIFT (CAP) + DELETE tegelijkertijd in drukken. Dan zou je weer een zwart scherm moeten zien gevolgd door een scherm met de tijdsaanduiding.

Let op ! Deze dubbel soft reset werkt niet met BlackBerries uit de Pearl serie.

Hard reset

De master reset houd in dat de BlackBerry terug word gezet naar de fabrieksinstellingen. Dit zou je willen doen als je denkt dat je ooit iets schadelijks op je  BlackBerry heb geladen, waardoor deze nu problemen ondervindt.

  • Ga naar het Menu.
  • scroll omlaag naar Opties.
  • Kies vervolgens Beveiligingopties of Veiligheidsopties.
  • Ga dan naar Algemene instellingen.
  • Klik op de fysieke menu knop en kies Handheld leegmaken of Wis handenvrij.
  • Vink alle velden aan om je BlackBerry helemaal leeg te maken en klik op Doorgaan.
  • typ vervolgens blackberry  om het resetten te beginnen. (Dit kan enkele tijd duren)

Hier is een ondersteunende video :[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=o1N12SpDwuo’]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *