DVD rippen

Je hebt een leuke film gezien en wilt deze graag hebben. Dat is niet moeilijk, het enige wat je hoeft te doen is het rippen van de DVD. Tegenwoordig is kopiëren niet meer zo lastig, je hoeft enkel een programma te downloaden en met een druk op de knop ben je zo klaar en beschik je over een volledige film.

DVD Shrink downloaden

Download het programma ‘DVD Shrink’, er verschijnt een venster, klik hier op opslaan selecteer een map waar je het programma wilt opslaan. Druk hierna op de knop ‘Uitvoeren’ om de installatie te starten. De installatie wizard van DVD Shrink wordt gestart, Druk op ‘Next‘. Bij de volgende venster lees je de licentievoorwaarden, accepteer deze en klik daarna weer op ‘Next’. Laat daarna het standaard installate pad staan en druk weer op ‘Next‘. Ga zo door tot je op de laatste venster komt, kies ‘Launch DVD Shrink’ en klik op ‘Finish’. Je bent nu klaar met het downloaden van DVD Shrink.

Als volgt ga je DVD Rip downloaden, dit programma zorgt ervoor dat alle stappen binnen DVD Shrink automatisch worden gedaan.

DVD Rip downloaden

Tip: maak eerst een map aan in ‘mijn documenten’ op uw pc en benoem als ‘DVD Rips’. (Let op: het moet gemaakt worden in documenten, anders is de kans groot dat de map niet gevonden kan worden tijdens het rippen.)

Download het programma ‘DVD Rip’, klik op deze link en zoek dan naar DVD Rip downloaden. Vervolgens druk je op ‘opslaan’ en kies je weer een locatie. Druk op ‘uitvoeren’ om het programma te starten. Druk daarna nogmaal op ‘uitvoeren’, nu komt de melding dat het programma de eerste keer geconfigureerd moet worden. Druk op ‘OK’ om verder te gaan. DVD Rip moet nu zelf DVD Shrink zien en vermelden dat hij gevonden is. Als dit niet gebeurd, verwijs DVD Rip dan naar DVD Shrink folder.

Nu wordt de DVD standaard geript naar ‘documenten’ > map ‘DVD Rips’. Er verschijnt een venster, hier geef je het station aan waar je de DVD’s wilt hebben. Druk daarna op ‘Save and Exit.’ Het programma is nu helemaal klaar voor gebruik.

DVD’s rippen

Doe een DVD in je DVD station en start het programma DVD Rip op door er dubbel op te klikken. In geval van een beveiligingsmelding, druk je op ‘Uitvoeren’. Kies nu een naam voor de DVD en klik op ‘OK’. De DVD is nu aan het rippen, de voortgang is te volgen in het schermpje. Dit zal een aantal minuten duren, als het rippen klaar is vind je de bestanden in de aangemaakte map.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *