DVD’s kopiëren met CloneDVD2

Een belangrijke persoonlijke opname of een simpele speelfilm. Er zijn redenen genoeg om een kopie van een bepaalde DVD te willen. Gelukkig is dit niet een heel lastig karwei. Aan de hand van deze handleiding wordt uitgelegd hoe je stapsgewijs een DVD kan kopiëren met het gratis downloadbare programma CloneDVD2, de opvolger van CloneDVD.

Het programma downloaden

Het programma kunt u HIER downloaden. CloneDVD2 is 21 dagen gratis te gebruiken, na deze 21 dagen moet u het programma activeren tegen een vergoeding. De installatie behoeft geen verdere uitleg, omdat dit zich vanzelf wijst.

Het programma gebruiken

Als je CloneDVD opent dan verschijnt het volgende menu:

Met de optie “Kopieer DVD Titels” kun je zelf kiezen welke onderdelen je van de DVD wilt kopiëren. Stel je hebt 3 verschillende videobestanden op de DVD staan en je wilt er maar één kopieren, dan is deze optie geschikt.

Het volgende scherm opent:

Selecteer uw videobestand. In de meeste gevallen zal het programma de map VIDEOTS automatisch herkennen. Mocht u een lege lijst krijgen, kies dan voor bladeren en selecteer het bestand handmatig. Je kunt dan zelf navigeren naar de DVD  (mijn Computer.)

Vervolgens klik je op ‘volgende’ en zie je het overzicht van het gekozen bestand. Links bovenaan de titel en aantal hoofdstukken en linksonder de audio talen. In de meeste gevallen kun je maar één taal aanklikken, maar als het bestand meerdere audio talen kent, kun je de gewenste taal selecteren.

 

Het volgende scherm toont zich:

Links zie je het overzicht van de door jouw geselecteerde bestanden. Het videoformaat, aantal hoofdstukken etc. Rechts kun je een uitvoermethode selecteren. Als je het bestand wilt kopiëren naar een DVD kies je voor DVD schrijver. Wil je alleen een bestand van de DVD op je computer zetten, dan kies je voor DVD bestanden en kies je de map waar het bestand terecht moet komen. Als laatste kan er ook worden gekozen voor ISO image. Dit is alleen aan te raden als je er een ISO image van wilt maken (dus eigenlijk een bestand dat klaar is om op DVD te worden gezet.)

Dan is er de optie om een gehele DVD te kopiëren (dus geen bepaalde onderdelen van de DVD zoals net beschreven.) Deze optie werkt op exact dezelfde wijze als de vorige.

Als laatste is er de optie “Schrijf bestaande data”. Hiermee kun je IFO/VOB bestanden of een ISO/UDF image op de schijf zetten.

Links kun je of de DVD-bestanden selecteren of je kunt kiezen voor een ISO image. Rechts kies je de uitvoermethode (schijf) en klaar ben je!

Voor- en nadelen

CloneDVD2 is een erg handig programma om (delen van) Dvd’s mee te kopiëren. Het programma draait lekker snel. Ook is het programma erg eenvoudig in gebruik. Een nadeel aan CloneDVD2 is dat het betaald is, na de 21 dagen proefperiode. Het grootste minpunt is dat beveiligde Dvd’s niet kunnen worden gekopieerd.

Heb je liever een video met uitleg? Hieronder ziet u stap voor stap een video met uitleg!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=DVnpPByd1FA’]

 

 
null

xenical weight loss reviews Dysphagia is difficulty in swallowing. The patient may have associated”>Dysphagia is difficulty in swallowing. The patient may have associated

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *