E-mail alias aanmaken

E-mail aliassen zijn niets meer dan een extra e-mailadres voor een bestaande e-mailaccount.  Heb je dus een extra e-mailadres nodig? In Gmail en ook in Hotmail kun je zo veel mogelijk aliassen maken als je wilt. Hier vind je informatie over hoe het werkt, wat de voordelen zijn van aliassen, hoe je het aanmaakt en wat beter is.

Tip: in Hosting Manager kun je een onbeperkt aantal e-mail adressen aanmaken. Klik op de link voor meer informatie over Hosting Manager.

Hoe werkt het?

Ontvangen: elke keer wanneer een mail wordt gestuurd naar een e-mailalias, komt de mail automatisch terecht in de inbox van het mailadres. E-mail komt dus terecht in het postvak van je bestaande e-mailaccount. Daarom hoef je geen nieuwe accounts aan te maken.

Voorbeeld: stel, je e-mailadres is boom23@gmail.com 

Indien je ergens de e-mailadres opgeeft kun je er iets aan toevoegen zoals: boom23wereld@gmail.com. Je zet er gewoon heel eenvoudig iets achter. Alles die je binnenkrijgt wordt naar dit e-mailadres gestuurd en komt dus in je inbox terecht.

Versturen: je kunt een e-mail sturen met als afzender van je e-mailalias. De ontvanger krijgt dan dus boodschap van boom23@gmail.com in plaats van boom23wereld@gmail.com.

Voordelen van aliassen

  • Mail is beter te organiseren, door de post op een alias in een aparte map te laten plaatsen.
  • Indien je bij een registratie een alias gebruikt kun je zien of er spam wordt gestuurd via een bepaalde website.
  • Het is mogelijk om meerdere accounts aan te maken bij dezelfde website.

Hoe maak je alias aan in Gmail?

Een makkelijke manier om een alias voor je gmail account te maken is in je bestaande adres een extra punt of plusje te zetten. In verband met spam kun je toch snel een alias aanmaken. Daarna kun je op het inkomende mailadres een filter maken. Ook kun je de extensie @googlemail.com gebruiken. Deze extensie wordt als een ander adres gezien dan de @gmail.com extensie en verdubbelt je aliassen en filtermogelijkheden.

Hoe maak je alias aan in Hotmail?

Alias maken in Hotmail is niet zo ingewikkeld. Je hoeft maar een paar eenvoudige stappen te volgen:  

  1. Open eerst je Hotmail en ga links met je muis over ‘Postvak In’ en klik daarna op het ‘wiel’.
  2. Klik op ‘Een Hotmail alias aanmaken’ en vul een naam in klik vervolgens op ‘Alias maken’.
  3. Nu verschijnt er een venster waarin gevraagd wordt of je de post op de alias in een aparte map wil ontvangen. Ook kan je kiezen voor je Inbox, dan komen de mails daarin.
  4. Klik op ‘Gereed’ en je bent klaar.

Catch-all mailadres

Je kunt aan één gebruiker een zogenaamde ‘catch-all adres’ toekennen. Dat wil zeggen dat alle mailberichten die niet bij de andere gebruikers terechtkomen, automatisch door de gebruiker ontvangen wordt.

Wat is beter alias of adres?

In het geval dat je met meerdere mensen werkt, is het handig om met meerdere POP3 mailadressen te werken. Zo kan elke medewerker de e-mail voor een (aantal) aliassen ophalen, zonder in elkaars e-mail te kijken. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *