E-mail op verschillende locaties

Wil je toegang hebben tot je e-mail op verschillende computers? Volg de informatie over IMAP en POP3 en het is zo gedaan.

Wat is IMAP?

Internet Message Access Protocol (IMAP) is een protocol voor het synchroniseren van e-mail. Dit protocol houdt de e-mails bij van alle gebruikers op de server in een mappenstructuur. IMAP is als vervanging van POP3 (standaard protocol) ontworpen, daarom is het veel complexer dan POP3. En het grootste voordeel is natuurlijk dat IMAP de mail op de server blijft staan waardoor het mogelijk is om vanaf elke locatie met een IMAP-programma in te loggen alle mail te bekijken. Dit is een groot verschil ten opzichte van het POP3-protocol dat de mail steeds opnieuw moet ophalen.

Wat je doet

Je gebruikt IMAP via een gewoon e-mailclient. Bij het instellen van een mailaccount kies je IMAP in plaats van POP3. Het verschil tussen deze twee protocollen is dat met POP3 alle mails worden gedownload en bij IMAP blijft alles op de server en is dus toegankelijk vanaf andere computers.

Gmail

Een Gmail-account is erg geschikt om meerdere e-mailadressen te hebben. Met Gmail kun je een vast POP3-mailadres ophalen en ook beantwoorden vanaf hetzelfde e-mailadres. Ook de binnenkomende e-mails kun je filteren, zodat de mails die gericht zijn aan een bepaald adres meteen te herkennen zijn.  

POP3mail ophalen met Gmail:

  1. Open Gmail en klik vervolgens op het wiel-icoon die je rechtsboven ziet en kies ‘Instellingen’.
  2. Ga daarna naar et tabblad ‘Account en Import’.
  3. Druk op ‘Mail van andere accounts (POP3) controleren’ en daarna op ‘Je eigen POP3 mailaccount toevoegen’.
  4. Er verschijnt een venster, waarin de gegevens van de mailaccount gevraagd wordt.
  5. Er wordt gevraagd of je binnenkomende mails wilt labelen. Vink de optie ‘Binnenkomende berichten voorzien van een label’.
  6. Klik daarna op ‘Account toevoegen’.
  7. Indien het account is toegevoegd kun je zelf kiezen of het mailadres ook als afzender wilt gebruiken. Dan moet je het e-mailadres verifiëren, Google stuurt een code naar het adres. Deze moet je ophalen in dat account.

Ga ook naar pepermunt.net voor gelijksoortige artikelen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *