Film op Playstation 3 kijken

Op de Playstation 3 heb je natuurlijk veel mogelijkheden: van games, internet, muziek tot video’s, foto’s, apps en veel meer.  Maar dat is niet alles, je kunt ook films kijken! Vanwege de hogere capaciteit van de Blu-rayDisk (BD) past er veel data op, en daardoor is het mogelijk om er films op te zetten van High-Definition-kwaliteit (HD). Nu is de vraag hoe het allemaal in zijn werk gaat. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe je films op je Playstation 3 kunt kijken.

Hoe zet je film op je Playstation 3?

Je kunt op een aantal manieren film op je Playstation 3 zetten:

  • Film op pc met Nederlandse ondertiteling
  • Film op disk
  • Film op Externe Harddisk
  • Film streamen via LAN-netwerk

Film op pc met Nederlandse ondertiteling

Het is handig als je een film op je pc hebt staan. Maar als je dit niet hebt, dan kun je heel simpel complete films downloaden van de site: http://www.tvopjepc.nu/online-films-kijken. Deze website legt duidelijk uit hoe je heel eenvoudig films kunt downloaden op je computer.

Indien je de films hebt gedownload en ze staan op je pc, dan hoef je alleen nog maar AviAddSubx te downloaden. Daarna kun je heel simpel een film omzetten naar Divxm zodat je direct op je PS3 films kunt kijken.

Hieronder volgen een paar stappen:

1. Download AviAddSubx (Google > gratis downloaden)
2. Kies als file (bestand) de film die je wilt omzetten.
3. Zorg er voor dat de film en de eventuele ondertiteling in dezelfde map zitten. (Dit is belangrijk, want anders komt de ondertiteling niet onder de film tijdens het kijken.)
4. Druk vervolgens op ‘Start’.
5. De film wordt nu omgezet in Divx.
6. Zet de nieuwe film in Divx inclusief ondertiteling op een USB
7. Nu kun je gerust een film kijken met een Nederlandse ondertiteling op je Playstation 3.

Film op disk

Dit is de eenvoudigste manier om een film af te spelen. Want bij de Playstation 3 is het mogelijk om verschillende soorten schijven af te spelen: CD’s, DVD’s, dual-layer schrijfbare DVD’s, (her)schrijfbare DVD’s en Blu-Ray disks. Het gaat als volgt: je stopt het schijfje in de PS3 en er verschijnt een icoontje in het ‘Video’ menu. Je klikt vervolgens op het icoontje en de film wordt gestart. Je kunt ook bestanden van een Data disk afspelen, maar dan moeten de bestanden in de \VIDEO directory staan. Staat het er niet in? Dan is hier ook een oplossing voor: ga op het icoontje van de disk en druk op het driehoekje op de controller. Kies dan de optie: alles weergeven. Als het goed is, zie je nu alle bestanden die op de disk aanwezig zijn.

Film op externe harddisk

Het is ook mogelijk om films van een externe harddisk af te spelen. Maar dit gaat niet zomaar, er zijn een aantal belangrijke voorwaarden: de harddisk moet geformatteerd zijn in het FAT32 formaat. Want de PS3 kan geen NTFS lezen. Hierdoor mogen de bestanden maximaal 4GB (gigabyte) groot zijn. Dit is eigenlijk genoeg voor de meeste films.

Om een film van een externe harddisk af te spelen moeten ze in de directory \VIDEO geplaatst worden. Als je de harddisk aansluit op de USB aansluiting van de PS3 zal er onder het ‘video’ menu een extra icoontje verschijnen met USB-device. Klik hierop en er komt een lijst met alle films die op de harddisk staan.

Film streamen via LAN-netwerk

Streamen via een netwerk is een ingewikkelde methode om films af te spelen op de PS3. Allereerst moet er een film op een (Windows) PC staan en zowel de PS3 als de pc moeten met een kabel op een router aangesloten zijn. Het is handig om te weten dat Wireless niet geschikt is, omdat de film dan gaat haperen. Op de computer moet een ‘Media Server’ geinstalleerd owrden.

Gratis mediaserver

TVersity is een gratis mediaserver die goed werkt met de PS3. Je kunt het gratis downloaden op http://tversity.com/. In TVersity moet de film in het lijstje staan. Op de PS3 komt er in het lijstje onder het ‘Video’ menu de naam van de pc te staan inclusief de logo van Tversity. Je klikt dit icoontje aan en kiest daarna de film, nu wordt de film gestart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *