Slideshow maken

Heeft u mooie foto’s van een vakantie of een andere leuke gebeurtenis en wilt u hiervan een mooie presentatie maken? Dan is het maken van een slideshow de ideale oplossing. Een slideshow is een soort video van uw foto’s. Om de zoveel seconden word een nieuwe foto weergeven, eventueel met een speciaal affect bij de overgang. Ook kunt u toepasselijke muziek eronder plaatsen om het nog levendiger te maken.

Vaak staan er op uw computer al programma’s die voor u een slideshow kunnen maken. Heeft u bijvoorbeeld een computer met Windows, dan is het programma Windows Movie Maker wat voor u.

Windows Movie Maker

Windows Movie Maker is standaard aanwezig op computers met Windows 7, XP en Vista. Met dit programma kunt u eenvoudig u eigen film maken en aanpassen. Ook kunt u het daarna op een DVD of CD branden. Afhankelijk van uw Windows versie kunnen de volgende stappen verschillen, maar het principe komt op hetzelfde neer. Hieronder volgt het stappenplan voor  Windows 7.

 • Open het programma Windows Movie Maker. (start-zoeken-Windows Movie)
 • Klik in het bovenmenu op Video of foto toevoegen.
 • Blader naar de foto’s waar u een slidehow van wilt maken en klik op Open.
 • Er word nu vanzelf een slide show van gemaakt!
 • U kunt zelf de tijd instellen en extra effecten toevoegen bij de overgang van de foto’s
 • Bij Voeg muziek toe in het bovenmenu kunt u ook muziek bij uw slideshow toevoegen.
 • Klik op Bestand-Project opslaan om de slideshow op te slaan.

Online slideshow programma’s

Op het internet zijn er ook talloze programma’s die voor u een slideshow kunnen maken. Handig om door te sturen naar anderen, of om te gebruiken op uw website. Vaak zijn de slideshows niet naar uw computer te downloaden.

Picture trail

Op de site van Picture Trail, www.picturetrail.com , kunt u zich eenvoudig gratis registreren. Door vervolgens in te loggen heeft u de beschikking over een mooi slideshow programma met talloze opties.  Hoewel alles in het Engels is, is het allemaal erg overzichtelijk te begrijpen.

Animoto

Op de site van Animoto, www.animoto.com , moet u zich allereerst registreren.  Dit is gratis. Door vervolgens in te loggen kunt u direct aan de slag. Het enige nadeel aan Animoto is dat de slideshows slecht 30 seconden kunnen duren.  Als u echter de betaalde versie koopt kunt u langere video’s maken.

 

 

Online foto’s bewerken

Tegenwoordig willen we meer met onze foto’s doen dan ze alleen maar in een plakboek plakken en ernaar kijken. Het liefst willen we de rode ogen uit een foto halen, de belichting iets aanpassen en
daarnaast er misschien nog een leuke omlijsting aan geven.

Gratis online foto’s bewerken

Hieronder staan vier programma’s, waarmee jij je foto’s online kunt bewerken zonder er maar
iets voor hoeft te betalen. De programma’s zijn compleet in het Nederlands en dus gemakkelijk te
gebruiken.

Foto aanpassen

Op www.fotoaanpassen.nl kun je een foto van je computer of een foto dat op internet staat
uploaden en bewerken. De mogelijkheden op deze site zijn onder andere:

-Verkleinen
-Verscherpen
-Roteren
-Rode ogen verwijderen
-Helderheid bewerken

Als je klaar bent met het bewerken van je foto kun je deze downloaden of online bewaren.

Online Bewerken

Na het uploaden van je foto op www.onlinebewerken.nl kun jij je foto onder andere:

– Verkleinen
-Roteren
-Spiegelen
-Helderheid aanpassen

Hierna kun je de bewerkte foto weer opslaan.

Fototool

Op www.fototool.nl kun jij je foto:

-Verscherpen
-Sepia maken
-Verkleinen
-Rode ogen verwijderen
-Roteren
– Nog veel meer

Zodra je klaar bent, kun je ervoor kiezen om je foto 6 maanden online op te slaan (hiervoor is
registratie nodig), naar iemand (jezelf) te mailen of ze op je computer op te slaan.

PicJoke.net

Dit is een site waar jij je foto een grappige omlijsting kunt geven en vervolgens kunt delen via de
mail en social media. Ook kun je de foto posten op een andere website of blog. Dit doe je door een
tekstcode te kopiëren en vervolgens te plakken op de plek waar jij de foto wilt hebben.

Natuurlijk kun je de foto ook gewoon opslaan op je computer.

Photoshop downloaden

Het grafische programma Photoshop van Adobe is een programma waarmee uw foto’s, afbeeldingen en ander digitaal beeldmateriaal mee kunt bewerken. Het programma word vaak gezien een industrie standaard. Zo betekent het werkwoord ‘photoshoppen’ eigenlijk zoiets als een foto met de computer aanpassen.

Zoals de meeste programma’s van Adobe is ook Photoshop erg duur. De nieuwste versie van het programma, Adobe Photoshop CS6, kost zo’n 950 euro! Een erg dure aankoop dus. Voordat u deze aankoop doet moet u er zeker van zijn dat u het programma erg vaak zult gebruiken. Voor studenten is er vaak de optie om via hun opleiding aan het programma te komen. Kijk dus eerst goed om u heen voordat u deze aankoop doet. Adobe snapt zelf gelukkig ook dat niet iedereen er toe in staat is om zoveel geld op tafel te leggen voor het programma. Al helemaal als je het nooit hebt kunnen testen of in actie heb kunnen zien. Daarom hebben ze naast de betaalde versie een een Trial versie die men 30 dagen kan testen.

Er zijn in totaal 3 manieren om aan Adobe Photoshop te komen:

 • De Trial Versie Downloaden
 • Het gehele programma Kopen
 • Illegaal downloaden

Trial versie

Van meerdere producten van Adobe kun u een Trial versie downloaden. Deze Trial versie is 30 dagen te gebruiken. Na deze 30 dagen moet u het programma kopen om het te openen. Voor het gebruiken van de Trial versies van Adobe heeft u een Adobe account of ID nodig. De Trial versie is dus een hele handige optie om eerst te kijken of Photoshop u bevalt. Hieronder volgt een stappenplan om de Trial versie van Photoshop te downloaden en te installeren.

 • Ga naar de download pagina van Adobe.nl of klik hier.
 • Ga met uw cursor over Adobe Photshop en klik op Uitproberen.
 • Er opent een nieuw venster, onder andere met het privacybeleid van Adobe en de gebruikersovereenkomsten. Lees deze eventueel door en klik vervolgens op Nu Downloaden.
 • Het programma word gedownload
 • Klik op het installatiepakket om de installatie te starten.

Kopen

Als u toch besluit om Adobe Photoshop te kopen dan kan dat via de site van Adobe. Dit kunt u gewoon online doen en vervolgens word het pakket naar uw adres gestuurd. U kunt hier de nieuwe producten van Adobe kopen. Bent u student vraag dan eerst goed rond op uw opleiding of u een studenten-versie kunt kopen voor minder geld.

Illegaal downloaden

Ondanks dat het illegaal downloaden van software strafbaar is in Nederland word het nog steeds op grote schaal gedaan. Downloaden van Photoshop kan met torrents of bij nieuwsgroepen. Omdat het echter illegaal is word in deze handleiding niet verder op in gegaan.

 

Synchroniseer je desktop wallpapers via Dropbox, met Desktoppr

Je wallpaper is belangrijk, want je kijkt er tenslotte veel naar. De hele tijd hetzelfde plaatje op je scherm is behoorlijk saai. Zou het niet leuk zijn om een grote verscheidenheid van roterende afbeeldingen te zien, zodat je nooit weet wat er komt? Ga dan naar Desktoppr, een web server (in beta), waarmee je wallpapers kunt veranderen met een vooraf ingestelde interval en je gebruikt daarvoor je Dropbox map. Het is briljant en je raakt werkelijk verslaafd aan desktop wallpapers. Het lijkt met ieder besturingssysteem te werken die ook met Dropbox werkt. Hier laten we zien hoe het met Windows werkt.

De setup van Desktoppr is heel makkelijk. Ten eerste heb je een Dropbox account nodig, dat kun je hier doen. Ten tweede heb je een Desktoppr account nodig. Als dit is gelukt, wordt je gevraagd te linken naar je Desktoppr account met je Dropbox account.Dit is echt essentieel om alles te laten werken.

Nu word je meegenomen naar je Dropbox account en nadat je bent ingelogd, word je gevraagd om desktoppr toestemming te geven voor toegang tot je Dropbox account. Klik hiervoor op ‘allow’.

Er wordt nu een speciale map gecreëerd in je Dropbox map, die ‘Desktoppr’ heeft. Dit is de map waar al je gesynchroniseerde wallpapers komen te staan. Nu moet je je computer laten weten waar hij de wallpapers vandaan moet halen. Je gaat nu naar je desktop, rechtermuis en dan kies je ‘personalize’. Vervolgens klik je op je wallpapers deel (linksonder).

Klik nu op ‘zoeken’ en ga naar de Desktoppr map in je Dropbox map. Sla die locatie op als de standaard bron voor je desktop wallpapers. Onderaan dat scherm staat ook hoe vaak je wallpapers moeten veranderen en of het al dan niet willekeurig moet zijn.

Nu is het tijd om aan wallpapers te komen. Ga naar de site en als je ingelogd bent, heb je daar al toegang tot de wallpapers, die geüpload zijn door andere leden (je kunt ook je eigen wallpapers uploaden, zodat anderen die kunnen gebruiken). Je kunt filteren op schermformaat, op nieuwste afbeeldingen, populairste afbeeldingen, mees gedownload en meest bekeken.

Om een wallpaper naar je computer te downloaden en Dropbox het laten synchroniseren naar je desktop, moet je gewoon de wallpaper vinden die je wil hebben. In de hoek zie je dan het volgende symbool:

Klik hier op en de wallpaper wordt gedownload naar de Desktoppr map in je Dropbox map. Je moet nu je gekozen wallpapers zien verschijnen. Het enige nadeel aan het gebruik van Dropbox is dat als je helemaal los gaat met het downloaden van wallpapers, je snel je ruimte op hebt gebruikt. Je moet dan óf wallpapers verwijderen of meer ruimte kopen.

 

 

 

 

 

 

Fotoboek maken

Het knippen, plakken en lijmen van foto’s in een fotoalbum behoort tot de verleden tijd. Vandaag de dag zijn er diverse diensten online die programma’s aanbieden waarmee uw handig uw eigen digitale fotoalbum maakt. Vervolgens kunt u deze fotoboeken bestellen via diezelfde internetsite. U kunt daarbij erg veel zelf bepalen. Hoe de voorkant van het boek eruitziet, of u tekst toevoegt, de grote van het boek etc. Er zijn 2 grote aanbieders van digitaal uw eigen fotoboek maken. De 2 aanbieders zijn het warenhuis Hema en internetsite Albelli. Voor beide aanbieders zal besproken worden hoe het maken van een fotoboek in zijn werking gaat en op welke internetsite u de juiste software kunt halen.

Hema

Het warenhuis van Hema bied naast talloze producten ook de mogelijkheid om een eigen fotoalbum te maken. Hiervoor moet u naar de site van de Hema gaan, Hema.nl. Op de site moet u allereerst software downloaden en installeren. Daarna kunt u beginnen met uw fotoalbum. Als het boek gereed is kunt u het ophalen bij een filiaal bij u in de buurt of u laat het naar uw adres verzenden.

 • Ga naar fotoalbums.hema.nl of klik hier.
 • Op de site ziet u het 3 stappenplan, daarnaast staat Begin direct klik hier op.
 • Scroll naar beneden en klik op Downloaden.
 • Vul uw e-mailadres in en klik op Download gratis software.
 • Vervolgens word het installatieprogramma gedownload.
 • U doorloopt de installatieprocedure en start het programma daarna op.
 • Vervolgens kunt u uw eigen fotoboek maken.
 • Op het einde kunt u digitaal betalen en bepalen of dat u het fotoboek ophaalt bij het dichtstbijzijnde filiaal of naar u adres laat sturen.

Video Hieronder is een ondersteunende video voor het maken van een fotoalbum bij de Hema.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=bkGDxb341KQ’]

Albelli

Met behulp van de internetsite Albelli, kunt u zelf een fotoalbum maken. Ook kunt u wenskaarten, kalenders, agenda’s en vergrote afbeeldingen helemaal zelf ontwerpen. Op Albelli.nl kunt u de benodigde software vinden waarmee u al deze producten kunt maken. Vervolgens kunt u het product naar u thuis laten verzenden.

 • Ga naar albelli.nl of klik hier.
 • Klik vervolgens rechtsbovenin op Begin nu.
 • Vul uw e-mailadres in en klik vervolgens op de knop Downloaden.
 • Vervolgens word het installatieprogramma gedownload.
 • U doorloopt de installatieprocedure en start het programma daarna op.
 • Vervolgens kunt u uw eigen fotoboek maken.
 • Als uw fotoboek gereed is kunt u digitaal betalen en laat het fotoboek vervolgens naar uw thuisadres sturen.

Video Hieronder is een ondersteunende video voor het maken van een fotoalbum bij Albelli.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=svcaknz8viw’]