Handleiding DVD Flick

Heb je een leuke film gedownload en wil je het op de tv kijken, maar weet je niet hoe of werkt het gewoon niet? DVD Flick heeft de mogelijkheid om gedownloade films te branden op een schijfje, die je daarna heel eenvoudig kunt afspelen op de televisie.  Het werkt snel, eenvoudig en je hebt veel handige mogelijkheden.

DVD Flick downloaden en instellen

 1. Ga naar de website om DVD Flick te downloaden en installeer het programma.
 2. Kies ‘Project settings’ en klik op ‘Settings’.
 3. Typ de naam van je dvd bij ‘Title’ en kies bij ‘Target size’ welke dvd je wilt gebruiken (standaard is het 4,3 GB).
 4. Geef bij ‘Encoder priority’ de gewenste snelheid voor het converteren van de film (Als je een tijdje kunt wachten kan je ‘High’ kiezen, dit werkt uitstekend).
 5. Ga naar het tabblad ‘Video’ en kies bij ‘Target format’ voor ‘PAL’.
 6. Ga naar het tabblad ‘Audio’ en kies bij ‘Channel’ voor ‘Stereo’ (Indien je een thuisbioscoop hebt, kun je kiezen voor ‘5.1 suround’, dit zorgt voor een goed effect).
 7. Klik op het tabblad ‘Burning’, vink ‘Burn project to disc’ aan en bij ‘Speed’ kies je de langzaamste brandsnelheid, klik daarna op ‘Accept’.

Film branden

 1. In het menu van DVD Flick kun je bij ‘Browse’ aangeven waar je het project wilt opslaan. Kies zelf een map of maak er één aan.
 2. Klik daarna op ‘Add title’ rechtsbovenin de taakbalk en voeg je film(s) toe.
 3. Kies ‘Save project’ om op te slaan en geef ook meteen een naam.
 4. Klik op een film die je hebt toegevoegd en er verschijnt een scherm waar je hoofdstukken kunt kiezen, geluid en beeld kunt aanpassen etc. Als je alles eventueel hebt ingesteld druk je op ‘Accept’.
 5. Als je op het hoofdmenu bent klik dan op ‘Menu settings’, hier kun je aangeven wat voor soort menu je wilt gebruiken.
 6. Als je helemaal klaar bent met de instellingen kun je beginnen met het converteren van de film. Klik hiervoor op ‘Create dvd’ in het hoofdmenu en kies ‘Yes’, zet wel een vinkje bij ‘Do not display this again’, dat is wel handiger voor de volgende keer.
 7. Het venster geeft aan dat de map die je eerder had gemaakt/opgegeven als destination verwijder wordt. Houd er rekening mee dat er niets in het mapje staat en klik daarna op ‘Yes’.
 8. Dvd Flick is nu bezig met converteren, dit kan eventjes duren.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *