Hotmail gehackt

De kans is groot dat je hotmail wordt geblokkeerd wanneer er via je account spam wordt verstuurd naar  mensen in je adressenlijst.  Nu is de vraag wat je er aan kunt doen en hoe je deze problemen met spam en hacken kunt voorkomen.

Hotmail is geblokkeerd, hoe komt dit?

 1. De hackers hebben op een bepaalde manier je e-mail onder controle. Dit zal er toe leiden dat er via jouw account spam naar je contactpersonen wordt gestuurd. Dit kunnen afbeeldingen, links, reclame etc. zijn. Je e-mail provider merkt dat er van jouw account spam wordt verstuurd en besluit bijvoorbeeld het Windows Live team je account te blokkeren. Dit kan je oplossen door te bewijzen dat jij de eigenaar bent van het account.
 2. Te vaak proberen inloggen zonder hier succesvol mee te zijn. Dit kan jijzelf zijn of misschien wel iemand anders.

Tips

Je hebt een aantal opties die je kunt gebruiken, maar deze werken niet allemaal even goed. In contact komen met de Microsoft Service is ook mogelijk, maar niet bepaald makkelijk.
 • Wachtwoord veranderen: als je voordat je Hotmail geblokkeerd werd al je gegevens hebt doorgegeven, zou deze optie moeten werken. Indien je een tweede e-mailadres hebt, kun je bij Hotmail aangeven dat je het wachtwoord wilt veranderen. Dan stuurt het Windows team een link naar je tweede e-mailadres. 
 • Klantenondersteuning: hier moet je verschillende gegevens invullen om te bewijzen dat het account van jou is. Het zijn vragen als recente contactpersonen, geheime vragen, telefoonnummers enz. Je zult binnen 24 uur een mail krijgen met een bevestigingscode. (Let op: je kunt maximaal drie keer je gegevens opnieuw invullen!) Meer info
 • Contact met Hotmail: een andere optie is Hotmail te bellen, de telefoonnummer is 020 500 1500.

Wachtwoord wijzigen in Windows Live Hotmail

 1. Open je Windows Live Hotmail en ga naar ‘Wachtwoord opnieuw instellen‘.
 2. Klik vervolgens op ‘Ik denk dat iemand anders mijn Windows Live ID gebruikt’.
 3. Stel nu het wachtwoord opnieuw in, vul je e-mailadres in en typ de weergegeven code over.
 4. Kies daarna ‘Beveiligingsvraag’ en volg de bijgaande instructies.

Contact met Hotmail

 1. Herhaal nogmaals de vorige stappen van 1 t/m 3 en kies ‘Klantenondersteuning’.
 2. Geef je e-mailadres waar je actief op bent.
 3. Er verschijnt nu een formulier waarin gevraagd kan worden naar contactpersonen, mappen die je hebt aangemaakt enz. Geef nauwkeurig antwoord op de vragen en vraag eventueel anderen om hulp.
 4. Indien de helpdesk je identiteit hierdoor kan controleren wordt het account hersteld.

Hacken voorkomen

 • Maak gebruik van een veilig wachtwoord. Dit kan je onder andere doen door minstens acht tekens te gebruiken met tenminste 1 letter, 1 cijfer en 1 leesteken. Je moet er rekening mee houden dat je wachtwoord niet overeenkomt met je inlognaam. Ook is het handig je wachtwoord minstens 1 keer per jaar te veranderen.
 • Denk goed na over een geheime vraag, het moet niet makkelijk te achterhalen zijn. Geef desnoods een andere e-mailadres op in plaats van een geheime vraag.
 • Reageer of klik nooit op twijfelachtige mailtjes zoals een mail dat gaat over iets winnen.
 • Laat je wachtwoord niet opslaan en vergeet nooit uit te loggen.
Ga ook naar pepermunt.net voor meer informatie over o.a. veiligheidsproblemen voorkomen en online privacy.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *