.iso bestanden openen

Veel computergebruikers, met name de gamers onder ons, krijgen te maken met het bestandstype .iso. Een .iso-bestand is niets minder dan een ‘image’-file van je bestand wat normaal op een cd staat. Echter geeft dat bij velen nog wel problemen met het openen. Hieronder staat daarom een simpel stappenplan, voor twee verschillende mogelijkheden om een .iso-bestand te verwerken.

Stappenplan om een .iso bestand te openen

Mogelijkheid 1:

De simpelste mogelijkheid is om het .iso-bestand op cd te branden.

1. Stop een leeg cd’tje in je computer/laptop, open je brandprogramma (zoals Nero of Toast Titanium) en sleep de image naar je cd.

2. Brand het .iso-bestand op cd.

3. Open het bestand vanaf je cd.

Mogelijkheid 2:

Mogelijkheid 1 is simpel, maar de meeste gamers willen niet elke keer een cd te moeten gebruiken om een spel te spelen. Om het gebruik van een cd te kunnen vermijden, is er het gratis programma ‘Daemon Tools (Lite)’.

1. Ga naar http://www.daemon-tools.cc/eng/products/dtLite

2. Klik vervolgens op Download, of klik hier

3. Helemaal rechts, op het midden van de pagina staat in het blauw (hyperlink) ‘> download’. Klik hierop en download dus ‘Daemon Tools Lite’.

4. Installeer Daemon Tools Lite en open het programma vervolgens. (Na installatie bevindt Daemon Tools Lite zich over het algemeen bij C:/ProgramFiles/Daemon Tools Lite. Installeer je het programma ergens anders, onthou dan goed waar.)

5. Eenmaal geopend zie je onderaan een rij icoontjes staan. Klik eerst op het zesde icoontje vanaf links (‘Add DT Virtual Drive’). Hiermee laat je je computer denken dat er nog een cd-la in je computer zit.

6. Klik vervolgens op het eerste/meest linkse icoon “Bestand toevoegen’ en selecteer je .iso-file. Nu is je .iso-file geopend.

7. Opent het bestand zich niet na de voorgaande stap. Open dan je Start-scherm (linksonder, bij je bureaublad) en selecteer Deze Computer. Vervolgens zie je het icoontje van het geopende bestand (.iso). Dubbelklik hier dan op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *