Photoshop downloaden

Het grafische programma Photoshop van Adobe is een programma waarmee uw foto’s, afbeeldingen en ander digitaal beeldmateriaal mee kunt bewerken. Het programma word vaak gezien een industrie standaard. Zo betekent het werkwoord ‘photoshoppen’ eigenlijk zoiets als een foto met de computer aanpassen.

Zoals de meeste programma’s van Adobe is ook Photoshop erg duur. De nieuwste versie van het programma, Adobe Photoshop CS6, kost zo’n 950 euro! Een erg dure aankoop dus. Voordat u deze aankoop doet moet u er zeker van zijn dat u het programma erg vaak zult gebruiken. Voor studenten is er vaak de optie om via hun opleiding aan het programma te komen. Kijk dus eerst goed om u heen voordat u deze aankoop doet. Adobe snapt zelf gelukkig ook dat niet iedereen er toe in staat is om zoveel geld op tafel te leggen voor het programma. Al helemaal als je het nooit hebt kunnen testen of in actie heb kunnen zien. Daarom hebben ze naast de betaalde versie een een Trial versie die men 30 dagen kan testen.

Er zijn in totaal 3 manieren om aan Adobe Photoshop te komen:

  • De Trial Versie Downloaden
  • Het gehele programma Kopen
  • Illegaal downloaden

Trial versie

Van meerdere producten van Adobe kun u een Trial versie downloaden. Deze Trial versie is 30 dagen te gebruiken. Na deze 30 dagen moet u het programma kopen om het te openen. Voor het gebruiken van de Trial versies van Adobe heeft u een Adobe account of ID nodig. De Trial versie is dus een hele handige optie om eerst te kijken of Photoshop u bevalt. Hieronder volgt een stappenplan om de Trial versie van Photoshop te downloaden en te installeren.

  • Ga naar de download pagina van Adobe.nl of klik hier.
  • Ga met uw cursor over Adobe Photshop en klik op Uitproberen.
  • Er opent een nieuw venster, onder andere met het privacybeleid van Adobe en de gebruikersovereenkomsten. Lees deze eventueel door en klik vervolgens op Nu Downloaden.
  • Het programma word gedownload
  • Klik op het installatiepakket om de installatie te starten.

Kopen

Als u toch besluit om Adobe Photoshop te kopen dan kan dat via de site van Adobe. Dit kunt u gewoon online doen en vervolgens word het pakket naar uw adres gestuurd. U kunt hier de nieuwe producten van Adobe kopen. Bent u student vraag dan eerst goed rond op uw opleiding of u een studenten-versie kunt kopen voor minder geld.

Illegaal downloaden

Ondanks dat het illegaal downloaden van software strafbaar is in Nederland word het nog steeds op grote schaal gedaan. Downloaden van Photoshop kan met torrents of bij nieuwsgroepen. Omdat het echter illegaal is word in deze handleiding niet verder op in gegaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *