Sneller internet

Je moet heel lang wachten tot de pagina is geladen, je klikt een paar keer op dezelfde knop en het loopt uiteindelijk vast. Dit is erg irritant en zonde van je tijd.  Het beste is om het zo snel mogelijk op te lossen. Dit kan eenvoudig door de volgende tips uit te voeren.

6 eenvoudige tips:

  1. Voer een virusscan uit op je computer. De virusscan detecteert alle gevaarlijke virussen op je computer en verwijderd deze.
  2. Zet je modem uit, wacht een paar minuten en start het daarna weer op. Door je modem regelmatig te resetten voorkom je vaker een trage internetverbinding.
  3. Voer een systeemherstel op je computer, zo worden alle schadelijke wijzigingen die je hebt aangebracht op de computer ongedaan gemaakt.
  4. Controleer je harde schijf en verwijder de programma’s en bestanden die je niet gebruikt.
  5. Test de internetverbinding, veel internetproviders staan je toe hun site te gebruiken om te kijken hoe je verbinding is.
  6. Wat ook helpt is een nieuwe internetbrowser gebruiken voor een snellere internet. Stap bijvoorbeeld over naar Firefox, veel mensen zijn daar tevreden over qua snelheid.

Nog meer tips:

Controleren op virus of spyware

De aanwezigheid van spyware en virussen is de belangrijkste oorzaak van een trage internet. Spyware is het grootste probleem. Het registreert je activiteiten en geeft informatie door aan hackers. Als je computer is besmet met virussen en spyware, worden die via je internetverbinding doorgestuurd naar andere gebruikers door het gebruik van de resources in je systeem. Dit zorgt voor een langzame internet en ook voor een trage pc. Ik raad je aan om een anti-virus programma (met spyware detectie) te nemen. Bijvoorbeeld Panda antivirus is een goede en betrouwbare virusscanner.

Browser toolbars

De toolbars -ook wel ad-ons genoemd- in je webbrowser zorgen voor een langzame internet. De google toolbar is hier een voorbeeld van. Het opstarten duurt hier lang mee, maar ook de algemene internetsnelheid. Dus hoe meer je van de geïnstalleerde ad-ons hebt, hoe trager je internet werkt.

Gebruik browser cache

Wanneer je aan het surfen bent op internet, worden voortdurend webpagina’s met tekst, plaatjes, films enz. gedownload op je pc. Dit wordt telkens op je harde schijf opgeslagen. Zonder een browser cache blijft je harde schijf wel schoon, maar je moet wel langer wachten totdat de pagina wordt getoond. Met caching wordt dit voorkomen en de eerder door jou bezochte site wordt sneller geladen. Je kunt aangeven hoeveel MB je daarvoor op je harde schijf wilt hebben. Klik hier voor meer informatie over browser caches.

Router goed afstellen

Het komt vaak voor dat mensen hun internetverbinding delen met meerdere pc’s in een thuisnetwerk. De router is de basis van ieder netwerk. Dit kan een los apparaat zijn, maar vaak leveren providers een modem met een ingebouwde router. Het koppelen van meerdere pc’s aan een router zorgt voor een trage internetverbinding. Lees de handleiding van je router voor meer uitleg, want het instellen van de router is wel een hele klus.

Cookies en cache

Accepteer cookies en caches. Wanneer je dit doet wordt je browsergeschiedenis en ook je persoonlijke informatie bijgehouden en/ of opgeslagen. Dit is in feite onschadelijk en het zorgt er ook nog eens voor dat je pagina’s sneller laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *