Handleiding DVD Flick

Heb je een leuke film gedownload en wil je het op de tv kijken, maar weet je niet hoe of werkt het gewoon niet? DVD Flick heeft de mogelijkheid om gedownloade films te branden op een schijfje, die je daarna heel eenvoudig kunt afspelen op de televisie.  Het werkt snel, eenvoudig en je hebt veel handige mogelijkheden.

DVD Flick downloaden en instellen

 1. Ga naar de website om DVD Flick te downloaden en installeer het programma.
 2. Kies ‘Project settings’ en klik op ‘Settings’.
 3. Typ de naam van je dvd bij ‘Title’ en kies bij ‘Target size’ welke dvd je wilt gebruiken (standaard is het 4,3 GB).
 4. Geef bij ‘Encoder priority’ de gewenste snelheid voor het converteren van de film (Als je een tijdje kunt wachten kan je ‘High’ kiezen, dit werkt uitstekend).
 5. Ga naar het tabblad ‘Video’ en kies bij ‘Target format’ voor ‘PAL’.
 6. Ga naar het tabblad ‘Audio’ en kies bij ‘Channel’ voor ‘Stereo’ (Indien je een thuisbioscoop hebt, kun je kiezen voor ‘5.1 suround’, dit zorgt voor een goed effect).
 7. Klik op het tabblad ‘Burning’, vink ‘Burn project to disc’ aan en bij ‘Speed’ kies je de langzaamste brandsnelheid, klik daarna op ‘Accept’.

Film branden

 1. In het menu van DVD Flick kun je bij ‘Browse’ aangeven waar je het project wilt opslaan. Kies zelf een map of maak er één aan.
 2. Klik daarna op ‘Add title’ rechtsbovenin de taakbalk en voeg je film(s) toe.
 3. Kies ‘Save project’ om op te slaan en geef ook meteen een naam.
 4. Klik op een film die je hebt toegevoegd en er verschijnt een scherm waar je hoofdstukken kunt kiezen, geluid en beeld kunt aanpassen etc. Als je alles eventueel hebt ingesteld druk je op ‘Accept’.
 5. Als je op het hoofdmenu bent klik dan op ‘Menu settings’, hier kun je aangeven wat voor soort menu je wilt gebruiken.
 6. Als je helemaal klaar bent met de instellingen kun je beginnen met het converteren van de film. Klik hiervoor op ‘Create dvd’ in het hoofdmenu en kies ‘Yes’, zet wel een vinkje bij ‘Do not display this again’, dat is wel handiger voor de volgende keer.
 7. Het venster geeft aan dat de map die je eerder had gemaakt/opgegeven als destination verwijder wordt. Houd er rekening mee dat er niets in het mapje staat en klik daarna op ‘Yes’.
 8. Dvd Flick is nu bezig met converteren, dit kan eventjes duren.

 

 

 

 

TomTom updaten

Heb je een TomTom in de auto en wil je het updaten, maar je weet niet hoe? Dit is niet moeilijk, met behulp van deze handleiding is het zo gebeurd! In dit artikel wordt aandacht besteed aan het updaten van de TomTom navigatiesysteem, updaten van maps en het GPS-probleem.

TomTom updaten

Installeer de meest recente versie van TomTom-applicatie op jenavigatie om zo altijd oer de meest actuele functies en verbeteringen te beschikken.

 1. Voordat je je navigatie voor de eerste keer op je pc aansluit moet je naar tomtom.com/getstarted en download de MyTomTom-ondersteuningsapplicatie.
 2. Nadat je dit geïnstalleerd hebt, controleert MyTomTom elke keer als je het navigatiesysteem aansluit of er mogelijke updates zijn.
 3. Bij belangrijke updates voor de functionaliteit van je systeem wordt het downloaden automatisch gestart. Voor overige updat klik je op ‘start downloaden’ in MyTomTom.
 4. Het is belangrijk dat je navigatie tijdens het downloaden met je pc verbond blijft.
 5. Nadat het downloaden is voltooid, kun je het navigatiesysteem loskoppelen van je pc. Voor een uitgebreidere uitleg met handleiding klik je hier.

Aansluiten op Home

Sluit je navigatiesysteem aan op je computer en als je wilt kijken of er een niuwe versie van de applicatie aanwezig is, klik je op ‘HOME’ en dan op ‘Update mijn navigatiesysteem’.

 1. Indien TomTom Home nog niet geïnstalleerd is op je pc, kun je het op de website TomTom zoeken en downloaden. (Het is beschikbaar voor Windows en Mac.)
 2. Voordat je begint zorg je ervoor dat je een back-up hebt van je navigatiesystee. Zie hier voor het maken van een back-up.
 3. Sluit je TomTom aan op je pc en start de computer op.
 4. Wacht tot Home is gestart. En klik in het menu van Home op ‘update mijn navigatiesysteem, indien het niet automatisch gebeurd. (Tip: als je een applicatie wilt installeren, klik je op voegverkeersinfo, stemmen, flitslocaties enz. toe en dan naar Items op mijn computer.)
 5. Controleer of nieuwe applicatie is geselecteerd en klik daarna po ‘Download updates’. Het wordt nu gedownload.
 6. Klik daarna op ‘OK’ en ga naar Home-menu > navigatiesysteem > koppel systeem los. Daarna kun je het navigatiesysteem loskoppelen van de pc.

De stappen zijn als volgt:

 1. Ga eerst naar de website ‘TomTom update’ en kies ‘Update mijn map’.
 2. Verbind je TomTom daarna met je computer met je USB-kabel.
 3. Activeer de TomTom Home software op je computer en het zou nu automatisch moeten openen wanneer je je TomTom aansluit. Indien het niet werkt,open het in de ‘Mijn computer’ map, tijdens het verbinden van je toestel.
 4. Volg de instructies en klik op ‘OK’ bij de pop-up onderin. Indien het programma een nieuwe map heeft gedownload kies je ‘Voeg map toe’ om je eerder gekochte map te downloaden.
 5. Tot slot controleer je de eeheid om ervoor te zorgen dat het programma de meest recente versie van de kaart heeft geïnstalleerd. Klik op de satellier bars op het scherm van TomTom en je zult een kaart-bestandsnaam zien. Controleer of de laatste nummers op het bestand. Ze moeten hoger zijn dan dan de vorige bestand van de kaart. Omdat updates altijd hogere getallen krijgen.

Probleem met GPS-signaal

Er zijn minimaal vier satellieten nodig om jou locatie te bepalen. Dan wordt de rijweergave volledig in kleur weergegeven. Indien de signalen niet sterk genoeg zijn, wordt de rijweergave grijs weergegeven en zie je de volgende berichten verschijnen:

 • ‘Wacht op bruikbaar GPS-signaal’
 • ‘GPS-signaal is .. verloren gegaan’

Waarom duurt het vinden van je locatie langer?

Dit kan komen doordat je je navigatiesysteem voor het eerst gebruikt, je hebt je navigatiesysteem lang niet gebruikt of je hebt het verplaatst terwijl het uit stond.

Tips!

 • Indien je navigatie langer dan vijf minuten duurt om je locatie te vinden, ga dan naar een open ruimte zonder hoge gebouwen of andered dingen om je heen.
 • De meeste navigatiesystemen maken eventueel gebruik van ‘QuickGPSfix‘ om je actuele locatie sneller te bepalen.
 • Probeer je navigatie zo laag mogelijk achter de voorruit te plaatsen.

GPS-probleem oplossen

Heb je last van haperingen in het gps-signaal of heb je helemaal geen verbinding? Dan zul je tijdelijk een soft reset moeten uit te voeren en je kunt je aanmelden voor ‘Automatische notificatie’. 

 

Een nieuwe computer kopen – de beste delen kiezen

Een nieuwe computer kopen is een belangrijke gebeurtenis. Je gebruikt hem misschien voor je werk, maar ook mensen die er niet op deze manier mee bezig zijn, gebruiken hun PC toch ook al snel meerdere uren per dag. De juiste onderdelen bij een computer kan het verschil zijn tussen jaren plezierig gebruik en jaren van ongenoegen. Maar hoe weet je wat je moet kopen? Wij leggen het je uit.

Het hart van de PC, de processor

De processor  is een goede om mee te beginnen. Het heeft een behoorlijke impact op het gebruik en zal ook het nodige vergen van het moederbord dat je koopt. Het gebruik is te verdelen in twee categorieën: per-core en multi-core gebruik. Per core is de hoeveelheid die een single core aan kan. Dat is belangrijk, want veel apps zijn nog niet geoptimaliseerd voor meer dan twee insteken. Dual-cores zijn nog steeds adequaat voor de algemene PC zaken, spelapparaten en kantoor computers. Multi-core gebruik wordt belangrijk en applicaties die ook meerdere insteken kunnen gebruiken. Een app die gecodeerd is voor meerdere cores kan wel twee keer zo snel draaien als op een dual-core. Quad-cores zijn ook betaalbaar, en dat wordt steeds beter, dus het is een goed idee om dat aan te schaffen.

 

 

Moederbord

Als je een computer koopt van een grote fabrikant kun je het moederbord niet uitkiezen. Er zijn echter ook winkels waar je die keus wel hebt, waar je precies uit kunt kiezen wat je wil hebben. Moederborden hebben vrijwel geen invloed op het gebruik. Ze worden eigenlijk beoordeeld door hun onderdelen. Verschillende moederborden kunnen een verschillende BIOS, verschillende fan speed controls en verschillende poortselecties hebben. De betere moederborden zullen onderdelen hebben waardoor ze beter overklokken of de gebruiker in staat stellen meedere videokaarten te gebruiken. Sommige recente moederborden beginnen een vervanging te gebruiken voor de BIOS, bekend als de Unified Extensible Firmware Interface. Het heeft dezelfde functie als de BIOS, maar dan met mouse input en het heeft een grafisch veel vriendelijkere interface. UFEI is mooi om te hebben, maar sommige implementaties kunnen wel wat werk zijn. Als je het jezelf makkelijk wil maken, ga je naar je favoriete computerwinkelier en kies je het moederbord met de beste kritieken.

 

RAM

RAM is het korte termijn geheugen van de computer. Er is verschil tussen RAM snelheden, maar dat is niet noemenswaardig. Ja, meer is beter, maar het moet vooral klein zijn. De meeste mensen kopen 4 GB (voor een typische thuis computer) of 8 -16 GB (voor een spelcomputer of kantoor) en vinden het wel goed. Als je je eigen systeem bouwt, moet je goed opletten dat je de goede RAM koopt. De meest standaard op het moment is DDR3-1333, maar dat kan in de toekomst veranderen. Je moederbord bepaalt de RAM compabiliteit, dus lees gewoon de specificaties om er achter te komen wat je moet hebben. Je moet eigenlijk ook twee RAM sticks van dezelfde capaciteit en snelheid kopen, tenzij je moederbord gebruikt maakt van een tri-channel geheugen (zoals het geval is bij een paar Intel chipsets). In dat geval koop je drie identieke modules. Als je verschillende RAM modules gebruikt, zal je computer niet crashen, maar de prestaties zullen verminderen.

Harde schijf

Je moet een aantal beslissingen maken als je lange-termijn geheugen koopt. Solid state drives zijn extreem snel, maar ook duur. De meeste mensen kunnen ze zich niet veroorloven als enige opslagruimte. Mechanische schijven zijn de beste oplossing voor het opslaan van veel data. Maar waarom kiezen? Als je genoeg geld hebt, kun je beide kopen. Een 120 GB solid state drive is niet verschrikkelijk duur en groot genoeg om je besturingssysteem en de belangrijkste programma’s te draaien. Je kunt dan een mechanische 1TB schijf toevoegen voor opslag. Als je budget niet zo groot is, kies dan de snelste mechanische schijf die je je kunt veroorloven. Dit zal gewoonlijk een 7200RPM schijf zijn. Hij kan niet wat een solid state drive kan, maar verder is hij adequaat.

 

Videokaart

Intel zegt graag dat zijn geïntegreerde videokaart geweldig voor de gamers is. AMD zegt hetzelfde. Over het algemeen is het allemaal onzin. Geïntegreerde videokaarten zijn hier nou eenmaal niet super geschikt voor. Het kan wel, maar je zult er niet van genieten. Videokaarten zijn net zo complex als processors en zelfs nog belangrijker voor spelletjes. Er is niet echt een regel voor hetgeen je moet hebben. Je moet gewoon de referenties bekijken op Passmark, Tom’s Hardware en Anandtech. Je moet ook letten op de reviews van videokaarten.

Koeling

Alle processors (buiten de OEM delen) en computers hebben ventilators voor de koeling. Ze zijn vaak wel wat goedkoop, maar je kunt het koelen verbeteren. Systemen zonder een overgeklokte processor kunnen een goedkope luchtkoeler of waterkoeler wel aan. Je kunt het beste weer reviews lezen of de meest populaire van het moment kiezen. Dure opties (dan praten we over meer dan €50) zijn alleen nodig als je wil overklokken. Waterkoelers zijn steeds gangbaarder dankzij producten als de Corsair H-serie en Antec Kuhler. Niet te dure waterkoelsystemen zijn echter niet beslist stiuller of kouder dan de beste luchtkoelers. Ze zijn wel kleiner, dus het kan een goede oplossing zijn voor kleine systemen. Traditioneel water koelen via een externe radiator is nog steeds een optie, maar alleen nodig als je je computer tot het maximum wil overklokken.

Power

De krachtvoorziening is een ander onderdeel dat je waarschijnlijk niet kunt kiezen bij de fabrikant. Kun je wel zelf kiezen, denk dan aan het volgende. Power voorziet in beeldkwaliteit en power output. Je doel is een niet te duur, maar betrouwbare unit te kopen, die aan je behoeften voldoet. Goed aanbevolen kracht voorzieningen zijn van Corsair, Seasonic, Antec, PC Power And Cooling, OCZ Technology en Cooler Master.

De 1-3-5 regel

Nu ieder onderdeel on behandeld, is er nog een belangrijke regel die geldt voor de hele computer hardware en dat is de 1-3-5 regel. Wat je vandaag ook koopt, volgend jaar wordt dit product verslagen door een nieuw product.  Over drie jaar zal het compleet oninteressant zijn en na vijf jaar zelfs waardeloos. Dit geldt voor alles, dus ook voor een dure processor van €1000. Het is niet mogelijk je computer ‘toekomstproof’ te maken, dus je moet alleen kopen wat NU belangrijk voor je is. Als je een 1080p scherm hebt, hoef je grafische kaart aan te schaffen die een 2560 x 1440 aankan. Als je nog geen 8 GB RAM gebruikt, hoef je geen 16 GB te kopen. Het zal je een hoop geld besparen als je hieraan denkt als je een computer gaat kopen.

 

 

 

 

 

 

Windows 7 activeren

Als je Windows 7 aanschaft moet je het binnen 30 dagen activeren om te voorkomen dat het programma stopt met werken. Het is niet toegestaan om Windows 7 op meerdere computers te gebruiken, de activering controleert of het alleen op jouw computer staat, dus of het legitiem is. Je kunt Windows 7 op meerdere manieren activeren, zoals via internet of telefoon.

Windows 7 activeren

 1. Ga naar ‘Start’ en typ ‘Activeren’ in de zoekbalk.
 2. Als het resultatenvenster is verschenen, klik je op ‘Windows activeren’.
 3. Zodra er om de code wordt gevraagd, typ je de productcode in van 25 tekens.
 4. Nadat het is verzonden, controleert Microsoft of iemand anders heeft geprobeerd om Windows 7 te activeren. Als er geen problemen zijn, ontvang je een bevestigings-ID van 42 tekens en wordt opgeslagen op je computer.
 5. Indien de productcode is gebruikt, krijg je een bericht waarin staat dat het al geactiveerd is. Er wordt gevraagd of je een andere productcode wilt opgeven, klik op ‘Opnieuw proberen’.
 6. Geef een duidelijke reden om Windows 7 opnieuw te activeren.

Via internet (directe verbinding)

 1. Ga naar ‘Start’, klik met de rechtermuisknop op ‘Computer’ en kies ‘Eigenschappen’.
 2. Klik daarna op ‘Windows nu activeren’ en vervolgens op ‘Windows nu online activeren’.
 3. Indien er een bevestiging of wachtwoord wordt gevraagd, typ je het wachtwoord in.
 4. Vul dan je productcode in en klik op ‘Volgende’.
 5. Volg de aangegeven stappen.

Via modem

 1. Ga naar ‘Start’, klik met de rechtermuisknop op ‘Computer’ en kies ‘Eigenschappen’.
 2. Klik daarna op ‘Andere activeringsmethoden weergeven’ en vul dan je productcode in en klik op ‘Volgende’.
 3. In het volgende scherm kies je voor ‘Modem gebruiken voor een directe verbinding met de ativeringsservice’. Indien er een bevestiging of wachtwoord wordt gevraagd, typ je het wachtwoord in.
 4. Klik vervolgens op ‘Volgende’.
 5. Volg de aangegeven stappen.

Via Telefoon

 1. Ga naar ‘Start’, klik met de rechtermuisknop op ‘Computer’ en kies ‘Eigenschappen’.
 2. Klik daarna op ‘Windows nu activeren’ en ga naar ‘Andere activeringsmethoden weergeven’.
 3. Typ je productcode in en klik op ‘Volgende’.
 4. Klik vervolgens op ‘Geautomatiseerd telefoonsysteem gebruiken’ en typ het wachtwoord in als er erom wordt gevraagd.
 5. Klik op ‘Volgende‘, kies in het volgende scherm een telefoonnummer en bel ernaar. Je zult geholpen worden door een geautomatiseerd systeem.
 6. Typ de installatiecode in je telefoon, zodra erom gevraagd wordt.
 7. Schrijf de bevestigingscode op die je ontvangt via de telefoon.
 8. Typ in het activeringsvenster de code die je hebt opgeschreven in en klik daarna op ‘Volgende’.

 

 

Sugar Sync

Als je googelt op ‘file backup’ zul je waarschijnlijk overspoeld worden door diensten en artikelen. Het is een snelle markt en je hebt een grote keus. Een paar houden echter maar stand. De meesten kennen we wel: Dropbox, Google Drive en anderen als Mozy, SpiderOak etc.

Er is er één die nog steeds bovenaan staat en dat is SugarSync. Veel van diensten hebben geweldige mogelijkheden en hoewel er geen perfecte dienst is, komt SugarSync wel heel dicht in de buurt. Het distantieert zichzelf met kleine toevoegingen en details, maar zelfs zijn standaard model is al anders dan de anderen.

Waarom zou je SugarSync gebruiken

Zoals je waarschijnlijk al wel weet, is SugarSync een file synchronisatie programma. Het werkt eigenlijk heel simpel: je kunt alle files van de computer synchroniseren naar de server en andere apparaten. Als je nu een smartphone, tablet of andere computer hebt, je kunt er alle files naartoe synchroniseren. Wat nu als je je persoonlijke files niet samen met je werk files wilt hebben? Of wat als je smartphone niet genoeg ruimte heeft om alle files op te slaan vanaf je computer? Met SugarSync kun je niet alleen alle mappen naar de server synchroniseren, je kunt ook instellen welke apparaten gesynchroniseerd moeten worden met bepaalde mappen. Dus je kunt al je files van je werk synchroniseren naar een ‘werk’ folder op je privécomputer, terwijl dat niet gebeurt met je privé files.

Back van IEDERE  map

In SugarSync woorden: het werkt op jouw manier en dit is de enige die dat doet. Er zijn eigenlijk geen andere services die mappen synchroniseren op de manier van SugarSync en dan ook nog al die andere geweldige mogelijkheden biedt, zoals uitbreidbare opslag. Er zijn een paar opties om mappen toe te voegen aan SugarSync. Eén manier om rechtermuisklik te doen op de map en dan te kiezen voor ‘Add folder to SugarSync.’

 

Een andere, makkelijke manier is met de SugarSync File Manager. Klik op ‘Add sync folders’, waarna er een popup scherm verschijnt, die de meest algemene mappen laat zien.

Als extraatje kun je nog meer mappen toevoegen, door ‘Add more folders’ aan te klikken. Nu kun je door je C schijf kijken en de mappen toevoegen die je wil.

Magic Briefcase

Het concept achter Magic Briefcase is eigenlijk helemaal niet uniek. Het is eigenlijk hetzelfde als Dropbox, Google Drive, SkyDrive en Box. Maar het feit dat SugarSync dit heeft, samen met de mogelijkheid om iedere mogelijke map te synchroniseren naar je computer, is fantastisch. Alleen al hierdoor staat hij bovenaan. Het is alsof je een Dropbox in SugarSync hebt. Sterker nog, het IS Dropbox in SugarSync (met natuurlijk een andere naam).Het grote verschil met het hebben van een ‘één folder synchronisatie’ systeem tegenover een ‘iedere map synchronisatie’ systeem, is dat je niet handmatig je files hoeft te verplaatsen of kopiëren in die map.

Uploaden door email

Als je een SugarSync account aanmaakt, krijg je een unieke email, alleen voor jou. Je hoeft dit nu alleen maar toe te voegen aan je contactenlijst van je email en files te versturen. Dit kan handig zijn als je op je werk geen software naar je computer kan downloaden. In plaats daarvan voeg je de file toe en plaats je je SugarSync email het het bcc veld als je de bijlage ook nog naar iemand anders stuurt.

Overal toegang

Sommige gebruikers zullen dit niet een echt onderdeel van SugarSync vinden, maar de mogelijkheid om een programma te gebruiken op bijna alle platforms en apparaten, is het vermelden wel waard. Het enige nadeel is dat SugarSync niet werkt met Linux. Verder is het compatibel met ieder ander apparaat: Windows, Mac, iOS (iPhone en iPad), BlackBerry, Windows Phone, Android (inclusief Kindle Fire) en Symbian. Het heeft ook een mobiele website voor non-app apparaten en een Outlook plugin.

Meer gratis opslagruimte

Opslagruimte is zeker een belangrijk punt als het gaat om te kiezen voor een applicatie voor backup en synchronisatie. Gelukkig heeft Sugar Sync een fantastisch referral systeem om meer opslagruimte te verdienen en een opslagcapaciteit die boven de rest uitstijgt. Naast extra opslag biedt Sugar Sync 5 GB als je begint, in plaats van de 2 GB die je bij Dropbox krijgt. Google Drive biedt 5 GB en SkyDrive 7 GB, maar in combinatie met alle andere onderdelen die Sugar Sync biedt, is 5 GB heel gul.

Er zijn een paar manier om extra opslagruimte te krijgen. Je vrienden kunnen naar jou refereren via een email, Facebook of Twitterpost, of een algemene link die je overal kunt posten. Een andere manier is om je registreren via een referral. Zorg dat je een Sugar Sync gebruiker vindt en vraag of diegene of die jou een referral wil sturen. De kans is groot dat ze extra ruimte ook wel willen. Hoeveel krijg je voor referrals? Als er een gratis account is gemaakt, krijg je 500 MB per gebruiker. Als je iemand refereert die een betaald account neemt, loopt je gratis referral ruimte op in de gigabytes.

Nog een manier is om de ‘Getting Started’ gids af te ronden. Hiermee krijg je niet alleen gratis ruimte, je leert ook nog eens beter met Sugar Sync om te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YouTube filmpje in powerpoint

powerpoint donwloaden
Hieronder volgt een uitleg hoe je een YouTube filmpje in een powerpoint presentatie kan plaatsen. Om het gemakkelijker te maken wordt het stap voor stap uitgelegd. Met deze uitleg kan je de powerpoint presenteren met, maar ook zonder internet.
Stap 1: Kopieer het adres van het youtubefilmpje dat je wilt gebruiken uit de adresbalk.
Dus bijvoorbeeld:
http://nl.youtube.com/watch?v=ANPo2qmIUg8
Stap 2: Ga naar een van de onderstaande sites waarbij je filmpjes kunt converteren:
http://www.zamzar.com/
http://vixy.net/
http://youtubedownload.nl/
http://www.mediaconverter.org/
Stap 3: Plak het adres van het youtube filmpje die u wilt hebben in de speciale adresbalk op de site en volg de aanwijzingen om het filmpje te downloaden. U kunt uw filmpje het beste downloaden in een bestand waar Office het makkelijk mee heeft, dus bijvoorbeeld .wmv .avi en dergelijke bestanden.
Stap 4: Ga naar uw powerpoint presentatie. Voeg uw filmpje in of maak er een link naartoe.
De manier waarop u dit doet is afhankelijk van welke versie u gebruikt van Office. Kijk in de handleiding of gebruik de ‘help’ modus om te kijken hoe je dit het beste kunt doen.
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=YrtpCFDzrL0′]
Tip:
Let er op dat u uw filmpje en uw powerpointbestand in dezelfde map zet en altijd meekopieert als u het verspreid of iets dergelijks.
Zo voorkomt u dat u in de ruimte bent waar u de presentatie geeft en ineens blijkt dat u het videobestand bent vergeten mee te kopiëren en u dus het filmpje niet kan tonen.

Gratis powerpoint sjablonen

 

 powerpoint donwloaden
Een sjabloon is eigenlijk een modelontwerp of voorbeeld van een powerpointpresentatie.
Heeft u genoeg van de standaardsjablonen in powerpoint? Gebruik dan de gratis sjablonen van PresentatieKracht! Op hun site (www.presentatiekracht.nl) kunt u een aantal gratis sjablonen vinden die u vrij kunt gebruiken.
Heeft u zelf ook interessante sjablonen die u wilt delen met anderen?
Stuur deze dan naar: info at presentatiekracht.nl
Zo kunnen steeds meer mensen gebruik maken van gratis te gebruiken sjablonen.
In de handleiding over powerpoint achtergronden kunt u nog meer informatie vinden over verschillende mogelijkheden qua achtergronden. U kunt hier ook lezen hoe u een eigen foto of achtergrond kunt toevoegen.

DVD’s kopiëren met CloneDVD2

Een belangrijke persoonlijke opname of een simpele speelfilm. Er zijn redenen genoeg om een kopie van een bepaalde DVD te willen. Gelukkig is dit niet een heel lastig karwei. Aan de hand van deze handleiding wordt uitgelegd hoe je stapsgewijs een DVD kan kopiëren met het gratis downloadbare programma CloneDVD2, de opvolger van CloneDVD.

Het programma downloaden

Het programma kunt u HIER downloaden. CloneDVD2 is 21 dagen gratis te gebruiken, na deze 21 dagen moet u het programma activeren tegen een vergoeding. De installatie behoeft geen verdere uitleg, omdat dit zich vanzelf wijst.

Het programma gebruiken

Als je CloneDVD opent dan verschijnt het volgende menu:

Met de optie “Kopieer DVD Titels” kun je zelf kiezen welke onderdelen je van de DVD wilt kopiëren. Stel je hebt 3 verschillende videobestanden op de DVD staan en je wilt er maar één kopieren, dan is deze optie geschikt.

Het volgende scherm opent:

Selecteer uw videobestand. In de meeste gevallen zal het programma de map VIDEOTS automatisch herkennen. Mocht u een lege lijst krijgen, kies dan voor bladeren en selecteer het bestand handmatig. Je kunt dan zelf navigeren naar de DVD  (mijn Computer.)

Vervolgens klik je op ‘volgende’ en zie je het overzicht van het gekozen bestand. Links bovenaan de titel en aantal hoofdstukken en linksonder de audio talen. In de meeste gevallen kun je maar één taal aanklikken, maar als het bestand meerdere audio talen kent, kun je de gewenste taal selecteren.

 

Het volgende scherm toont zich:

Links zie je het overzicht van de door jouw geselecteerde bestanden. Het videoformaat, aantal hoofdstukken etc. Rechts kun je een uitvoermethode selecteren. Als je het bestand wilt kopiëren naar een DVD kies je voor DVD schrijver. Wil je alleen een bestand van de DVD op je computer zetten, dan kies je voor DVD bestanden en kies je de map waar het bestand terecht moet komen. Als laatste kan er ook worden gekozen voor ISO image. Dit is alleen aan te raden als je er een ISO image van wilt maken (dus eigenlijk een bestand dat klaar is om op DVD te worden gezet.)

Dan is er de optie om een gehele DVD te kopiëren (dus geen bepaalde onderdelen van de DVD zoals net beschreven.) Deze optie werkt op exact dezelfde wijze als de vorige.

Als laatste is er de optie “Schrijf bestaande data”. Hiermee kun je IFO/VOB bestanden of een ISO/UDF image op de schijf zetten.

Links kun je of de DVD-bestanden selecteren of je kunt kiezen voor een ISO image. Rechts kies je de uitvoermethode (schijf) en klaar ben je!

Voor- en nadelen

CloneDVD2 is een erg handig programma om (delen van) Dvd’s mee te kopiëren. Het programma draait lekker snel. Ook is het programma erg eenvoudig in gebruik. Een nadeel aan CloneDVD2 is dat het betaald is, na de 21 dagen proefperiode. Het grootste minpunt is dat beveiligde Dvd’s niet kunnen worden gekopieerd.

Heb je liever een video met uitleg? Hieronder ziet u stap voor stap een video met uitleg!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=DVnpPByd1FA’]

 

 
null

xenical weight loss reviews Dysphagia is difficulty in swallowing. The patient may have associated”>Dysphagia is difficulty in swallowing. The patient may have associated

Live voetbal kijken met SopCast

Lijkt het je leuk om live via het internet naar je favoriete uitzending te kijken? Dat kan met behulp van het gratis programma Sopcast. Dankzij dit programma is het mogelijk om met meerdere mensen naar uitzendingen te kijken via internet, zonder dat de weergave wordt onderbroken door downloaden. Video streaming is ook handig als je fan bent van voetbalzenders, hiervan zijn er veel te vinden op het internet.

Wat is SopCast?

SopCast wordt vooral gebruikt om voetbaluitzendingen te bekijken. Je kunt dit programma heel gemakkelijk downloaden en online wedstrijden bekijken. Ook is het mogelijk om uitzendingen op te nemen en later nogmaals te bekijken. SopCast werkt op Windows XP/Vista/2000 en Linux.

SopCast downloaden

 1. Ga naar SopCast en dowload het programma.
 2. Er verschijnt een venster waarbij gevraagd wordt naar de installatie taal, klik op ‘English’.
 3. In het volgende venster klik je op ‘Next’ (zorg ervoor dat je de browser afsluit voordat je om de knop drukt).
 4. Kies vervolgens ‘I Agree’.
 5. Geef in het volgende venster aan waar je SopCast wilt installeren op je computer.
 6. Als je niet wilt dat er taakbalken geïnstalleerd worden en de zoekmachine wordt aangepast kies dan ‘Custom installation’. En haal de twee vinkjes eronder weg.
 7. Klik op ‘Install’ en kies daarna ‘Finish’.

SopCast opstarten

 1. Als het goed is is SopCast automatisch opgestart, als dit niet het geval is start je het alsnog op.
 2. Kies voor ‘Login as anonymous’, als je dat niet wilt kan je ook gewoon registreren.
 3. Geef Windows Firewall toestemming zodat SopCast kan verbinden. Dit moet je doen voor de SopCast main application en de SopCast Adver application kun je blokkeren.
 4. Kies voor ‘Diagnose cliënt and service’ in het inlogscherm onderin om te testen of SopCast goed gaat werken.
 5. Klik vervolgens op ‘Check’ om de test te starten.
 6. Het volgende venster geeft aan dat alle instellingen die van belang zijn om SopCast te kunnen gebruiken in orde zijn.
 7. Na de verbinding verschijnt er een scherm met kanalen, om ze te bekijken kies je het tabblad ‘Live Channels’.
 8. Als je een kanaal hebt gevonden die je wilt bewaren klik je met de rechtermuisknop op het gewenste kanaal en kies je ‘Add to Favorites’ (het kanaal laat op onder het ster icoontje rechtsboven).
 9. Indien je een kanaal wilt afspelen klik je dubbel op het gewenste kanaal en mediaplayer verschijnt.

Tip: je kunt SopCast ook voor de Mac downloaden, let wel op dat je altijd de meest recente versie download. Na het downloaden moet je het installeren, hiervoor herhaal je de voorgaande stappen.

 

Snellere laptop

Je laptop is verourderd, het duurt te lang met opstarten dus je kunt niet meteen doen wat je wilt. Dit probleem is op een makkelijke manier te verhelpen door enkel een paar handige tips te volgen.

1. Voeg RAM geheugen toe

Het Ram geheugen is het interne werkgeheugen van je computer. Hoe hoger de hoeveelheid RAM geheugen, hoe sneller je laptop werkt. Het is sowieso noodzakelijk dat je  minimaal 1 GB (Gigabyte) Ram geheugen hebt voor Windows XP en 2 GB voor Vista. Het RAM geheugen verhogen bij laptops kan over het algemeen gebeuren via een klepje onderaan de computer. In de meeste gevallen hoef je hier alleen maar een vijsje los te draaien. Als je wilt weten hoeveel geheugen jouw computer heeft dan kan je het programma System Information for Windows (SIW) downloaden. Zodra het is gedownload selecteer je ‘Geheugen’ onder ‘Hardware’ en je kunt zien hoeveel RAM je hebt en hoeveel er bij kan.

2. Prullenbak legen

Laat je prullenbak niet onnodig vol zitten, zo werkt je computer een stuk langzamer.

3. Tijdelijke bestanden wissen 

Zowel op het internet als in je besturingssysteem zijn tijdelijke bestanden opgeslagen in speciale mappen. Ze zijn er wel tijdelijk, maar ze blijven vaak een aantal dagen of soms is het zelfs voor een onbepaalde tijd. Je hoeft ze niet zelf te verwijderen, dit kan een programma veilig voor je doen. Klik hier om het gratis te downloaden.

Je harde schijf is nieuw en er staan nog geen gegevens op. Je computer werkt hierdoor erg snel als het nog net nieuw is. Maar naarmate de tijd vorderd begint het te vertragen. Bestanden worden verwijderd en er ontstaan lege blokken in je harde schijf. Nieuwe bestanden en programma’s worden verspreid opgeslagen in de lege blokken. Wanneer programma’s en bestanden zijn verdeeld onder verschillende blokken, duurt het langer met openen. Defragmenteren van je harde schijf zorgt ervoor dat alle verspreide bestanden in een grote blok komen. Dit komt doordat de computer weet welke bestanden  zijn gekoppelijk via hun adres.

Je hebt haast alle overtollige dingen van je harde schijf verwijderd, maar nog steeds heb je een tekort aan ruimte. Dit is wel op te lossen, maar niet gratis. Hiervoor moet je een grotere harde schijf kopen, vooral als je minder dan 500 MB beschikbare opslagruimte hebt. Hoe voller je harde schijf, hoe trager je computer werkt.

4. Windows Aero uitschakelen

De transparante look die standaard in je laptop is ingebouwd, neemt ruimte in beslag op je computer. Als je er niets mee doet is het beter om het uit te zetten, om zo ruimte te besparen. Dit doe je als volgt:

1. Ga eerst naar ‘Configuratiescherm’, kies vervolgens ‘Vormgeving en persoonlijke instellingen’.

2. Druk daarna op ‘Persoonlijke instellingen’, helemaal bovenin.

3. Kies dan ‘Vensterkleur’ onderin het venster. Klik op ‘Geavanceerde instellingen voor vormgeving’.

4. Tot slot klik je op ‘Item’ en kies je ‘Windows 7 basic’.

Tip: indien je Vista hebt, upgrade het dan naar Windows 7. Het helpt echt met het versnellen van je laptop.