Sugar Sync

Als je googelt op ‘file backup’ zul je waarschijnlijk overspoeld worden door diensten en artikelen. Het is een snelle markt en je hebt een grote keus. Een paar houden echter maar stand. De meesten kennen we wel: Dropbox, Google Drive en anderen als Mozy, SpiderOak etc.

Er is er één die nog steeds bovenaan staat en dat is SugarSync. Veel van diensten hebben geweldige mogelijkheden en hoewel er geen perfecte dienst is, komt SugarSync wel heel dicht in de buurt. Het distantieert zichzelf met kleine toevoegingen en details, maar zelfs zijn standaard model is al anders dan de anderen.

Waarom zou je SugarSync gebruiken

Zoals je waarschijnlijk al wel weet, is SugarSync een file synchronisatie programma. Het werkt eigenlijk heel simpel: je kunt alle files van de computer synchroniseren naar de server en andere apparaten. Als je nu een smartphone, tablet of andere computer hebt, je kunt er alle files naartoe synchroniseren. Wat nu als je je persoonlijke files niet samen met je werk files wilt hebben? Of wat als je smartphone niet genoeg ruimte heeft om alle files op te slaan vanaf je computer? Met SugarSync kun je niet alleen alle mappen naar de server synchroniseren, je kunt ook instellen welke apparaten gesynchroniseerd moeten worden met bepaalde mappen. Dus je kunt al je files van je werk synchroniseren naar een ‘werk’ folder op je privécomputer, terwijl dat niet gebeurt met je privé files.

Back van IEDERE  map

In SugarSync woorden: het werkt op jouw manier en dit is de enige die dat doet. Er zijn eigenlijk geen andere services die mappen synchroniseren op de manier van SugarSync en dan ook nog al die andere geweldige mogelijkheden biedt, zoals uitbreidbare opslag. Er zijn een paar opties om mappen toe te voegen aan SugarSync. Eén manier om rechtermuisklik te doen op de map en dan te kiezen voor ‘Add folder to SugarSync.’

 

Een andere, makkelijke manier is met de SugarSync File Manager. Klik op ‘Add sync folders’, waarna er een popup scherm verschijnt, die de meest algemene mappen laat zien.

Als extraatje kun je nog meer mappen toevoegen, door ‘Add more folders’ aan te klikken. Nu kun je door je C schijf kijken en de mappen toevoegen die je wil.

Magic Briefcase

Het concept achter Magic Briefcase is eigenlijk helemaal niet uniek. Het is eigenlijk hetzelfde als Dropbox, Google Drive, SkyDrive en Box. Maar het feit dat SugarSync dit heeft, samen met de mogelijkheid om iedere mogelijke map te synchroniseren naar je computer, is fantastisch. Alleen al hierdoor staat hij bovenaan. Het is alsof je een Dropbox in SugarSync hebt. Sterker nog, het IS Dropbox in SugarSync (met natuurlijk een andere naam).Het grote verschil met het hebben van een ‘één folder synchronisatie’ systeem tegenover een ‘iedere map synchronisatie’ systeem, is dat je niet handmatig je files hoeft te verplaatsen of kopiëren in die map.

Uploaden door email

Als je een SugarSync account aanmaakt, krijg je een unieke email, alleen voor jou. Je hoeft dit nu alleen maar toe te voegen aan je contactenlijst van je email en files te versturen. Dit kan handig zijn als je op je werk geen software naar je computer kan downloaden. In plaats daarvan voeg je de file toe en plaats je je SugarSync email het het bcc veld als je de bijlage ook nog naar iemand anders stuurt.

Overal toegang

Sommige gebruikers zullen dit niet een echt onderdeel van SugarSync vinden, maar de mogelijkheid om een programma te gebruiken op bijna alle platforms en apparaten, is het vermelden wel waard. Het enige nadeel is dat SugarSync niet werkt met Linux. Verder is het compatibel met ieder ander apparaat: Windows, Mac, iOS (iPhone en iPad), BlackBerry, Windows Phone, Android (inclusief Kindle Fire) en Symbian. Het heeft ook een mobiele website voor non-app apparaten en een Outlook plugin.

Meer gratis opslagruimte

Opslagruimte is zeker een belangrijk punt als het gaat om te kiezen voor een applicatie voor backup en synchronisatie. Gelukkig heeft Sugar Sync een fantastisch referral systeem om meer opslagruimte te verdienen en een opslagcapaciteit die boven de rest uitstijgt. Naast extra opslag biedt Sugar Sync 5 GB als je begint, in plaats van de 2 GB die je bij Dropbox krijgt. Google Drive biedt 5 GB en SkyDrive 7 GB, maar in combinatie met alle andere onderdelen die Sugar Sync biedt, is 5 GB heel gul.

Er zijn een paar manier om extra opslagruimte te krijgen. Je vrienden kunnen naar jou refereren via een email, Facebook of Twitterpost, of een algemene link die je overal kunt posten. Een andere manier is om je registreren via een referral. Zorg dat je een Sugar Sync gebruiker vindt en vraag of diegene of die jou een referral wil sturen. De kans is groot dat ze extra ruimte ook wel willen. Hoeveel krijg je voor referrals? Als er een gratis account is gemaakt, krijg je 500 MB per gebruiker. Als je iemand refereert die een betaald account neemt, loopt je gratis referral ruimte op in de gigabytes.

Nog een manier is om de ‘Getting Started’ gids af te ronden. Hiermee krijg je niet alleen gratis ruimte, je leert ook nog eens beter met Sugar Sync om te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *