Synchroniseer je desktop wallpapers via Dropbox, met Desktoppr

Je wallpaper is belangrijk, want je kijkt er tenslotte veel naar. De hele tijd hetzelfde plaatje op je scherm is behoorlijk saai. Zou het niet leuk zijn om een grote verscheidenheid van roterende afbeeldingen te zien, zodat je nooit weet wat er komt? Ga dan naar Desktoppr, een web server (in beta), waarmee je wallpapers kunt veranderen met een vooraf ingestelde interval en je gebruikt daarvoor je Dropbox map. Het is briljant en je raakt werkelijk verslaafd aan desktop wallpapers. Het lijkt met ieder besturingssysteem te werken die ook met Dropbox werkt. Hier laten we zien hoe het met Windows werkt.

De setup van Desktoppr is heel makkelijk. Ten eerste heb je een Dropbox account nodig, dat kun je hier doen. Ten tweede heb je een Desktoppr account nodig. Als dit is gelukt, wordt je gevraagd te linken naar je Desktoppr account met je Dropbox account.Dit is echt essentieel om alles te laten werken.

Nu word je meegenomen naar je Dropbox account en nadat je bent ingelogd, word je gevraagd om desktoppr toestemming te geven voor toegang tot je Dropbox account. Klik hiervoor op ‘allow’.

Er wordt nu een speciale map gecreëerd in je Dropbox map, die ‘Desktoppr’ heeft. Dit is de map waar al je gesynchroniseerde wallpapers komen te staan. Nu moet je je computer laten weten waar hij de wallpapers vandaan moet halen. Je gaat nu naar je desktop, rechtermuis en dan kies je ‘personalize’. Vervolgens klik je op je wallpapers deel (linksonder).

Klik nu op ‘zoeken’ en ga naar de Desktoppr map in je Dropbox map. Sla die locatie op als de standaard bron voor je desktop wallpapers. Onderaan dat scherm staat ook hoe vaak je wallpapers moeten veranderen en of het al dan niet willekeurig moet zijn.

Nu is het tijd om aan wallpapers te komen. Ga naar de site en als je ingelogd bent, heb je daar al toegang tot de wallpapers, die geüpload zijn door andere leden (je kunt ook je eigen wallpapers uploaden, zodat anderen die kunnen gebruiken). Je kunt filteren op schermformaat, op nieuwste afbeeldingen, populairste afbeeldingen, mees gedownload en meest bekeken.

Om een wallpaper naar je computer te downloaden en Dropbox het laten synchroniseren naar je desktop, moet je gewoon de wallpaper vinden die je wil hebben. In de hoek zie je dan het volgende symbool:

Klik hier op en de wallpaper wordt gedownload naar de Desktoppr map in je Dropbox map. Je moet nu je gekozen wallpapers zien verschijnen. Het enige nadeel aan het gebruik van Dropbox is dat als je helemaal los gaat met het downloaden van wallpapers, je snel je ruimte op hebt gebruikt. Je moet dan óf wallpapers verwijderen of meer ruimte kopen.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *