Vrienden verwijderen op Facebook

Bijna iedereen heeft vandaag de dag Facebook. Dingen toevoegen aan je account is niet zo moeilijk, maar deze vervolgens weer verwijderen duurt vaak wat langer. Het verwijderen van vrienden hoort hier echter niet bij. Met één klik word de persoon uit je vriendenlijst gehaald.

De persoon die je verwijderd uit je vriendenlijst krijgt hier géén melding van. Wel gaat de betreffende persoon uit jouw vriendenlijst en jij ook uit de vriendenlijst van de persoon.  De ex-vriend kan vervolgens alleen nog het openbare gedeelte van jouw profiel zien, net zoals iedereen op Facebook. Het gedeelte dat openbaar is van jouw account kun je zelf aanpassen. Bij Account- Privacyinstellingen kun je alles instellen. Ook kun je de persoon blokkeren dan heeft alleen de specifieke persoon geen toegang meer tot jouw profiel.

Er zijn meerdere methodes op een vriend uit je lijst te verwijderen. In deze handleiding worden de meeste fundamentele methodes behandeld.

  1. Allereerst word de methode besproken om vanaf je eigen profiel een persoon te verwijderen.
  2. Vervolgens word de methode besproken om een persoon te verwijderen vanaf het profiel van die persoon.
  3. Daarna word de methode besproken om de persoon te verwijderen en direct te blokkeren, zodat die geen toegang meer heeft tot jouw profiel.

1. Vanaf eigen profiel

Het verwijderen van een vriend vanaf je eigen profiel gaat als volgt:

  • Log in op facebook.com met je inloggegevens en wachtwoord.
  • Ga vervolgens naar je eigen Profiel en klik in het linkermenu op Vrienden.
  • Vervolgens krijg je een lijst te zien met al jouw vrienden.
  • Zoek de desbetreffende vriend op in de lijst en klik achter de naam op het blok Vrienden.
  • Vervolgens klik je op Verwijderen als vriend
Er verschijnt een venster waarop wordt gevraagd of je de persoon wilt verwijderen.
Kies voor ‘Verwijderen uit vriendenlijst’ om je keuze definitief te maken en de vriend te verwijderen.

2. Vanaf profiel ex-vriend

Het verwijderen van een vriend vanaf het profiel van die persoon gaat als volgt:
  • Log in op facebook.com met je inloggegevens en wachtwoord.
  • Zoek het profiel van de persoon met de zoek-balk bovenin.
  • Op het account van de persoon zie je rechtsboven het blok Vrienden.
  • Vervolgens klik je op Verwijderen als vriend
Er verschijnt een venster waarop wordt gevraagd of je de persoon wilt verwijderen.
Kies voor ‘Verwijderen uit vriendenlijst’ om je keuze definitief te maken en de vriend te verwijderen.

3. Persoon blokkeren en verwijderen

Om ervoor te zorgen dat een persoon die jij wilt verwijderen als vriend niet meer alles kan zien wat jij op Facebook doet kun je de persoon verwijderen en vervolgens blokkeren.
  • Log in op facebook.com met je inloggegevens en wachtwoord.
  • Zoek het profiel van de persoon met de zoek-balk bovenin.
  • Klik rechts bovenin in het blok Bericht op de pijl naar beneden.
  • Vervolgens klik je op Rapporteren/blokkeren.
  • Er verschijnt een venster waarin je precies kun aangeven wat de persoon nog kan zien, en of je de persoon wilt verwijderen als vriend.
Als je wilt kun je ook de reden aangeven dat je de persoon blokkeert. Dit is niet verplicht.
Klik vervolgens op Doorgaan om de persoon te blokkeren en te verwijderen.
Hier is nog een Youtube video, methode 1 en 2 worden weergeven:
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=26IZyZd4UTQ’]