Toetsenbord instellen

Dat de instellingen van het toetsenbord precies zijn zoals jij dat wil is erg belangrijk. Het is naast de muis het enige middel om de computer te laten doen wat jij wil. Meestal is het toetsenbord juist ingesteld bij installatie. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je per ongeluk ergens op klikt waardoor dit niet meer zo is. In Nederland maken we over het algemeen gebruik van het QWERTY-toetsenbord. Dit zijn de eerste 5 letters. Maar in andere landen maken ze vaak gebruik van andere toetsenborden, zoals AZERTY.

Algemeen

Voor een toetsenbord zoals wij dat kennen in Nederland gelden de volgende algemene instellingen. De taal die u wilt typen is Nederlands. Maar de toetensbordinstelling is Verenigde Staten internationaal.

Het instellen van het toetsenbord is afhankelijk van uw Windows versie verschillend. Voor het wijzigen van deze instellingen gaat u over het algemeen naar: Start-Instellingen- Configuratiescherm- Toetsenbord. Daar kunt u bij Taal en Invoertaal de gewenste opties aangeven.

Ook is het mogelijk om dit met behulp van Sneltoetsen te doen. Door Shift en Control samen ingedrukt te houden zal Windows de taal en invoertaal aanpassen aan het toetsenbord van de computer. Dus weer volgens het QWERTY-toetsenbord.

 

Sneltoetsen instellen

Snel programma’s openen met behulp van een sneltoets is erg handig. U kunt door een toetsencombinatie in te drukken direct toegang hebben tot een map of programma naar keuze.

  • Klik met de rechtermuisknop op het programma of de map.
  • Klik het Tabblad Snelkoppeling aan.
  • Vervolgens klikt u op de knop Sneltoets.
  • Hier kunt u zien of het programma of de map al een sneltoets heeft. Als deze al een sneltoets heeft kunt u deze eventueel veranderen.
  • U kunt een sneltoets kiezen door allereerst op het veld achter Sneltoets te klikken.U kun vervolgens de gewenste toetsencombinatie kiezen. Wilt u bijvoorbeeld Control+Alt+Q? Houd deze 3 knoppen dan ingedrukt. In het veld zal vervolgens het volgende verschijnen: Ctrl+Alt+Q .
  • Klik op Toepassen om de sneltoets in te stellen.
  • Klik vervolgens op Ok om alles af te sluiten.

Video

Hieronder is een ondersteunende video over het instellen van de juiste Taal en Invoertaal.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=pCYqwsQ6jRs’]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *