TomTom updaten

Heb je een TomTom in de auto en wil je het updaten, maar je weet niet hoe? Dit is niet moeilijk, met behulp van deze handleiding is het zo gebeurd! In dit artikel wordt aandacht besteed aan het updaten van de TomTom navigatiesysteem, updaten van maps en het GPS-probleem.

TomTom updaten

Installeer de meest recente versie van TomTom-applicatie op jenavigatie om zo altijd oer de meest actuele functies en verbeteringen te beschikken.

 1. Voordat je je navigatie voor de eerste keer op je pc aansluit moet je naar tomtom.com/getstarted en download de MyTomTom-ondersteuningsapplicatie.
 2. Nadat je dit geïnstalleerd hebt, controleert MyTomTom elke keer als je het navigatiesysteem aansluit of er mogelijke updates zijn.
 3. Bij belangrijke updates voor de functionaliteit van je systeem wordt het downloaden automatisch gestart. Voor overige updat klik je op ‘start downloaden’ in MyTomTom.
 4. Het is belangrijk dat je navigatie tijdens het downloaden met je pc verbond blijft.
 5. Nadat het downloaden is voltooid, kun je het navigatiesysteem loskoppelen van je pc. Voor een uitgebreidere uitleg met handleiding klik je hier.

Aansluiten op Home

Sluit je navigatiesysteem aan op je computer en als je wilt kijken of er een niuwe versie van de applicatie aanwezig is, klik je op ‘HOME’ en dan op ‘Update mijn navigatiesysteem’.

 1. Indien TomTom Home nog niet geïnstalleerd is op je pc, kun je het op de website TomTom zoeken en downloaden. (Het is beschikbaar voor Windows en Mac.)
 2. Voordat je begint zorg je ervoor dat je een back-up hebt van je navigatiesystee. Zie hier voor het maken van een back-up.
 3. Sluit je TomTom aan op je pc en start de computer op.
 4. Wacht tot Home is gestart. En klik in het menu van Home op ‘update mijn navigatiesysteem, indien het niet automatisch gebeurd. (Tip: als je een applicatie wilt installeren, klik je op voegverkeersinfo, stemmen, flitslocaties enz. toe en dan naar Items op mijn computer.)
 5. Controleer of nieuwe applicatie is geselecteerd en klik daarna po ‘Download updates’. Het wordt nu gedownload.
 6. Klik daarna op ‘OK’ en ga naar Home-menu > navigatiesysteem > koppel systeem los. Daarna kun je het navigatiesysteem loskoppelen van de pc.

De stappen zijn als volgt:

 1. Ga eerst naar de website ‘TomTom update’ en kies ‘Update mijn map’.
 2. Verbind je TomTom daarna met je computer met je USB-kabel.
 3. Activeer de TomTom Home software op je computer en het zou nu automatisch moeten openen wanneer je je TomTom aansluit. Indien het niet werkt,open het in de ‘Mijn computer’ map, tijdens het verbinden van je toestel.
 4. Volg de instructies en klik op ‘OK’ bij de pop-up onderin. Indien het programma een nieuwe map heeft gedownload kies je ‘Voeg map toe’ om je eerder gekochte map te downloaden.
 5. Tot slot controleer je de eeheid om ervoor te zorgen dat het programma de meest recente versie van de kaart heeft geïnstalleerd. Klik op de satellier bars op het scherm van TomTom en je zult een kaart-bestandsnaam zien. Controleer of de laatste nummers op het bestand. Ze moeten hoger zijn dan dan de vorige bestand van de kaart. Omdat updates altijd hogere getallen krijgen.

Probleem met GPS-signaal

Er zijn minimaal vier satellieten nodig om jou locatie te bepalen. Dan wordt de rijweergave volledig in kleur weergegeven. Indien de signalen niet sterk genoeg zijn, wordt de rijweergave grijs weergegeven en zie je de volgende berichten verschijnen:

 • ‘Wacht op bruikbaar GPS-signaal’
 • ‘GPS-signaal is .. verloren gegaan’

Waarom duurt het vinden van je locatie langer?

Dit kan komen doordat je je navigatiesysteem voor het eerst gebruikt, je hebt je navigatiesysteem lang niet gebruikt of je hebt het verplaatst terwijl het uit stond.

Tips!

 • Indien je navigatie langer dan vijf minuten duurt om je locatie te vinden, ga dan naar een open ruimte zonder hoge gebouwen of andered dingen om je heen.
 • De meeste navigatiesystemen maken eventueel gebruik van ‘QuickGPSfix‘ om je actuele locatie sneller te bepalen.
 • Probeer je navigatie zo laag mogelijk achter de voorruit te plaatsen.

GPS-probleem oplossen

Heb je last van haperingen in het gps-signaal of heb je helemaal geen verbinding? Dan zul je tijdelijk een soft reset moeten uit te voeren en je kunt je aanmelden voor ‘Automatische notificatie’. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *