Film op Playstation 3 kijken

Op de Playstation 3 heb je natuurlijk veel mogelijkheden: van games, internet, muziek tot video’s, foto’s, apps en veel meer.  Maar dat is niet alles, je kunt ook films kijken! Vanwege de hogere capaciteit van de Blu-rayDisk (BD) past er veel data op, en daardoor is het mogelijk om er films op te zetten van High-Definition-kwaliteit (HD). Nu is de vraag hoe het allemaal in zijn werk gaat. Hieronder wordt duidelijk uitgelegd hoe je films op je Playstation 3 kunt kijken.

Hoe zet je film op je Playstation 3?

Je kunt op een aantal manieren film op je Playstation 3 zetten:

 • Film op pc met Nederlandse ondertiteling
 • Film op disk
 • Film op Externe Harddisk
 • Film streamen via LAN-netwerk

Film op pc met Nederlandse ondertiteling

Het is handig als je een film op je pc hebt staan. Maar als je dit niet hebt, dan kun je heel simpel complete films downloaden van de site: http://www.tvopjepc.nu/online-films-kijken. Deze website legt duidelijk uit hoe je heel eenvoudig films kunt downloaden op je computer.

Indien je de films hebt gedownload en ze staan op je pc, dan hoef je alleen nog maar AviAddSubx te downloaden. Daarna kun je heel simpel een film omzetten naar Divxm zodat je direct op je PS3 films kunt kijken.

Hieronder volgen een paar stappen:

1. Download AviAddSubx (Google > gratis downloaden)
2. Kies als file (bestand) de film die je wilt omzetten.
3. Zorg er voor dat de film en de eventuele ondertiteling in dezelfde map zitten. (Dit is belangrijk, want anders komt de ondertiteling niet onder de film tijdens het kijken.)
4. Druk vervolgens op ‘Start’.
5. De film wordt nu omgezet in Divx.
6. Zet de nieuwe film in Divx inclusief ondertiteling op een USB
7. Nu kun je gerust een film kijken met een Nederlandse ondertiteling op je Playstation 3.

Film op disk

Dit is de eenvoudigste manier om een film af te spelen. Want bij de Playstation 3 is het mogelijk om verschillende soorten schijven af te spelen: CD’s, DVD’s, dual-layer schrijfbare DVD’s, (her)schrijfbare DVD’s en Blu-Ray disks. Het gaat als volgt: je stopt het schijfje in de PS3 en er verschijnt een icoontje in het ‘Video’ menu. Je klikt vervolgens op het icoontje en de film wordt gestart. Je kunt ook bestanden van een Data disk afspelen, maar dan moeten de bestanden in de \VIDEO directory staan. Staat het er niet in? Dan is hier ook een oplossing voor: ga op het icoontje van de disk en druk op het driehoekje op de controller. Kies dan de optie: alles weergeven. Als het goed is, zie je nu alle bestanden die op de disk aanwezig zijn.

Film op externe harddisk

Het is ook mogelijk om films van een externe harddisk af te spelen. Maar dit gaat niet zomaar, er zijn een aantal belangrijke voorwaarden: de harddisk moet geformatteerd zijn in het FAT32 formaat. Want de PS3 kan geen NTFS lezen. Hierdoor mogen de bestanden maximaal 4GB (gigabyte) groot zijn. Dit is eigenlijk genoeg voor de meeste films.

Om een film van een externe harddisk af te spelen moeten ze in de directory \VIDEO geplaatst worden. Als je de harddisk aansluit op de USB aansluiting van de PS3 zal er onder het ‘video’ menu een extra icoontje verschijnen met USB-device. Klik hierop en er komt een lijst met alle films die op de harddisk staan.

Film streamen via LAN-netwerk

Streamen via een netwerk is een ingewikkelde methode om films af te spelen op de PS3. Allereerst moet er een film op een (Windows) PC staan en zowel de PS3 als de pc moeten met een kabel op een router aangesloten zijn. Het is handig om te weten dat Wireless niet geschikt is, omdat de film dan gaat haperen. Op de computer moet een ‘Media Server’ geinstalleerd owrden.

Gratis mediaserver

TVersity is een gratis mediaserver die goed werkt met de PS3. Je kunt het gratis downloaden op http://tversity.com/. In TVersity moet de film in het lijstje staan. Op de PS3 komt er in het lijstje onder het ‘Video’ menu de naam van de pc te staan inclusief de logo van Tversity. Je klikt dit icoontje aan en kiest daarna de film, nu wordt de film gestart.

 

DVD maken

Zelf een DVD maken om ’s avonds op de bank te kijken is erg handig. Ondanks dat BlueRay een steeds populairder formaat word, zijn DVD’s nog steeds erg vaak in gebruik. Er zijn verschillende formaten van het schijfje te koop. Zo kun je een DVD kopen van 4.7 GB maar ook van 17.1 GB. DVD staat voor Digital Versitile Disc. Digitale veelzijdige schijf. Want een DVD is niet alleen voor video te gebruiken, maar ook foto’s, games en ook muziek kun je erop zetten.

Zelf een DVD maken gaat met behulp van een programma. De programma’s waarmee u een DVD kunt maken zijn in grote aantallen aanwezig op het internet. Het downloaden ervan is vaak gratis. Maar er zijn ook enkele programma’s met veel extra opties waar betaald voor moet worden. Zo kun je bijvoorbeeld ondertiteling toevoegen of andere opties. In deze handleiding worden enkele programma’s besproken waarmee u uw eigen DVD kunt maken. Allereerst Windows DVD maker waarmee u bestanden op een DVD kunt zetten. Daarna DVDFlick waarmee u bijvoorbeeld ondertiteling kunt toevoegen en het gehele bestand vervolgens op een DVD kunt branden.

Benodigdheden

De dingen die je nodig hebt om je eigen DVD te maken zijn:

 • Een lege of onbespeelde DVD
 • Een computer met DVD-brander
 • Een programma waarmee je DVD’s kunt maken

Windows DVD Maker

Bij computers met het besturingssysteem Windows Vista of Windows 7 is het programma Windows DVD Maker standaard aanwezig. Hiervoor hoeft u dus geen extra programma te downloaden en te installeren. Het stappenplan om een DVD te maken is als volg:

 1. plaats een lege of onbespeelde DVD in de DVD-brander.
 2. Open het programma Windows DVD Maker. (Start- Zoeken)
 3. Er opent een nieuw scherm, klik op Items toevoegen.
 4. Kies nu de bestanden die u op de DVD wilt zetten. Houd CTRL ingedrukt als u meerdere bestanden wilt kiezen.
 5. Vul achter het veld Titel van de schijf de naam in die u aan de DVD of presentatie wilt geven. Klik op Volgende.

DVDFlick

Het programma DVDFlick is een gratis programma. Met behulp van het programma kun je je eigen DVD maken. Er zijn zelfs een aantal opties die het nog makkelijker maken. Bijvoorbeeld ondertiteling toevoegen.

 1. Downloade het programma DVDFlick hier.
 2. Doorloop de installatieprocedure en open het programma.
 3. Klik vervolgens op New Project en daarna Add Title om het juiste bestand te kiezen.
 4. Klik het juiste bestand aan klik op Openen.
 5. Voor ondertiteling volg de volgende stappen. Geen ondertiteling? Ga naar stap 11.
 6. Klik op Edit Title.
 7. Klik op Subtitle Tracks en vervolgens op Add om een ondertitel bestand te kiezen.
 8. Zo’n bestand kun je vaak vinden op www.nlondertitels.com.
 9. Klik het juiste bestand aan klik op Openen.
 10. Klik op Accept.
 11. Open Project Setting- Burning en vink Burn Project to disk aan.
 12. Klik vervolgens op Create DVD om de bestanden op de DVD te branden.

Live voetbal kijken met SopCast

Lijkt het je leuk om live via het internet naar je favoriete uitzending te kijken? Dat kan met behulp van het gratis programma Sopcast. Dankzij dit programma is het mogelijk om met meerdere mensen naar uitzendingen te kijken via internet, zonder dat de weergave wordt onderbroken door downloaden. Video streaming is ook handig als je fan bent van voetbalzenders, hiervan zijn er veel te vinden op het internet.

Wat is SopCast?

SopCast wordt vooral gebruikt om voetbaluitzendingen te bekijken. Je kunt dit programma heel gemakkelijk downloaden en online wedstrijden bekijken. Ook is het mogelijk om uitzendingen op te nemen en later nogmaals te bekijken. SopCast werkt op Windows XP/Vista/2000 en Linux.

SopCast downloaden

 1. Ga naar SopCast en dowload het programma.
 2. Er verschijnt een venster waarbij gevraagd wordt naar de installatie taal, klik op ‘English’.
 3. In het volgende venster klik je op ‘Next’ (zorg ervoor dat je de browser afsluit voordat je om de knop drukt).
 4. Kies vervolgens ‘I Agree’.
 5. Geef in het volgende venster aan waar je SopCast wilt installeren op je computer.
 6. Als je niet wilt dat er taakbalken geïnstalleerd worden en de zoekmachine wordt aangepast kies dan ‘Custom installation’. En haal de twee vinkjes eronder weg.
 7. Klik op ‘Install’ en kies daarna ‘Finish’.

SopCast opstarten

 1. Als het goed is is SopCast automatisch opgestart, als dit niet het geval is start je het alsnog op.
 2. Kies voor ‘Login as anonymous’, als je dat niet wilt kan je ook gewoon registreren.
 3. Geef Windows Firewall toestemming zodat SopCast kan verbinden. Dit moet je doen voor de SopCast main application en de SopCast Adver application kun je blokkeren.
 4. Kies voor ‘Diagnose cliënt and service’ in het inlogscherm onderin om te testen of SopCast goed gaat werken.
 5. Klik vervolgens op ‘Check’ om de test te starten.
 6. Het volgende venster geeft aan dat alle instellingen die van belang zijn om SopCast te kunnen gebruiken in orde zijn.
 7. Na de verbinding verschijnt er een scherm met kanalen, om ze te bekijken kies je het tabblad ‘Live Channels’.
 8. Als je een kanaal hebt gevonden die je wilt bewaren klik je met de rechtermuisknop op het gewenste kanaal en kies je ‘Add to Favorites’ (het kanaal laat op onder het ster icoontje rechtsboven).
 9. Indien je een kanaal wilt afspelen klik je dubbel op het gewenste kanaal en mediaplayer verschijnt.

Tip: je kunt SopCast ook voor de Mac downloaden, let wel op dat je altijd de meest recente versie download. Na het downloaden moet je het installeren, hiervoor herhaal je de voorgaande stappen.

 

DVD rippen

Je hebt een leuke film gezien en wilt deze graag hebben. Dat is niet moeilijk, het enige wat je hoeft te doen is het rippen van de DVD. Tegenwoordig is kopiëren niet meer zo lastig, je hoeft enkel een programma te downloaden en met een druk op de knop ben je zo klaar en beschik je over een volledige film.

DVD Shrink downloaden

Download het programma ‘DVD Shrink’, er verschijnt een venster, klik hier op opslaan selecteer een map waar je het programma wilt opslaan. Druk hierna op de knop ‘Uitvoeren’ om de installatie te starten. De installatie wizard van DVD Shrink wordt gestart, Druk op ‘Next‘. Bij de volgende venster lees je de licentievoorwaarden, accepteer deze en klik daarna weer op ‘Next’. Laat daarna het standaard installate pad staan en druk weer op ‘Next‘. Ga zo door tot je op de laatste venster komt, kies ‘Launch DVD Shrink’ en klik op ‘Finish’. Je bent nu klaar met het downloaden van DVD Shrink.

Als volgt ga je DVD Rip downloaden, dit programma zorgt ervoor dat alle stappen binnen DVD Shrink automatisch worden gedaan.

DVD Rip downloaden

Tip: maak eerst een map aan in ‘mijn documenten’ op uw pc en benoem als ‘DVD Rips’. (Let op: het moet gemaakt worden in documenten, anders is de kans groot dat de map niet gevonden kan worden tijdens het rippen.)

Download het programma ‘DVD Rip’, klik op deze link en zoek dan naar DVD Rip downloaden. Vervolgens druk je op ‘opslaan’ en kies je weer een locatie. Druk op ‘uitvoeren’ om het programma te starten. Druk daarna nogmaal op ‘uitvoeren’, nu komt de melding dat het programma de eerste keer geconfigureerd moet worden. Druk op ‘OK’ om verder te gaan. DVD Rip moet nu zelf DVD Shrink zien en vermelden dat hij gevonden is. Als dit niet gebeurd, verwijs DVD Rip dan naar DVD Shrink folder.

Nu wordt de DVD standaard geript naar ‘documenten’ > map ‘DVD Rips’. Er verschijnt een venster, hier geef je het station aan waar je de DVD’s wilt hebben. Druk daarna op ‘Save and Exit.’ Het programma is nu helemaal klaar voor gebruik.

DVD’s rippen

Doe een DVD in je DVD station en start het programma DVD Rip op door er dubbel op te klikken. In geval van een beveiligingsmelding, druk je op ‘Uitvoeren’. Kies nu een naam voor de DVD en klik op ‘OK’. De DVD is nu aan het rippen, de voortgang is te volgen in het schermpje. Dit zal een aantal minuten duren, als het rippen klaar is vind je de bestanden in de aangemaakte map.

 

 

 

Uitzendingen downloaden

Je kijkt regelmatig naar tv-programma’s en andere uitzendingen, maar je hebt en aflevering gemist, en je wilt het later nogmaals bekijken. Het is bij de meesten bekend dat dit kan op www.uitzendinggemist.nl, maar zou je een uitzending niet liever downloaden? Dan kan je het op een dvd branden en heb je je favoriete programma altijd bij de hand. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je op een makkelijke manier een uitzending van de genoemde site kunt downloaden.

(Belangrijk: deze methode werkt uitsluitend bij: www.uitzendinggemist.nl. Dus op RTL en dergelijke is dit niet mogelijk.)

Tip!

Het is belangrijk om van te voren een map aan te maken in je bestand. Zo krijg je een duidelijke overzicht in de door jou gedownloade tv-programma’s of andere tv-uitzendingen.

Programma downloaden

1. Als eerst moet je het programma ‘Super’ downloaden. Ga hiervoor naar www.erightsoft.com en ga met je muis over het knopje ‘freeware’. Er verschijnen een aantal subknopjes, kies hiervan ‘SUPER’ en klik dan op ‘download’.

2. Klik hierna op ‘start downloading super’, vervolgens op ‘download’ en tot slot kies je ‘download and use’. Je zult nu (onderin in het scherm) ‘Download Super’ zien, klik hierop. Nu wordt het bestand van 26 MB (megabyte) gedownload. Het installeren van dit programma zal wat enige tijd in beslag nemen, maar het is de moeite zeker waard.

Tv-programma kiezen

3, Je gaat nu je favoriete uitzending downloaden via www.uitzendinggemist.nl. Ga naar de website en selecteer de uitzending die je wilt downloaden. Laat het programma afspelen in het pop-up venster van de site.

4. Zodra het afspeelt, klik je met je rechtermuisknop op het filmpje en kies je voor ‘eigenschappen’. Je zult nu in het tabblad ‘bestand’ achter het veld locatie een .asf bestand zien. Selecteer deze link, klik op de rechtermuisknop en kopieer dit.

Link openen

5. Om de juiste locatie van het filmpje te vinden, open je het Windows kladblok, kies je voor ‘bestand’ en ‘openen’. Klik rechts in het venster achter ‘bestandsnaam’ en druk op ‘plakken’. Vervolgens druk je op de knop ‘openen’. Nu opent de kladblok een link naar videostream en deze zou moeten beginnen met mms://. Indien je deze link niet volledig ziet verschijnen, kies je in het menu voor ‘opmaak’ en dan ‘automatische terugloop’. Selecteer de volledige link en kopieer dit nogmaals. (link begint vaak met mms:// en eindigt op .asf.

Videostream downloaden

6. Start nu het programma ‘Super’ op en klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het programmavenster. Vervolgens kies je in het menu voor ‘Add media streaming links’. Daarna vul je hier het adres in van het filmpje die je hebt gekopieerd in de vorige stap. Plaats daarna een vinkje bij ‘Save stream to your harddisk’ en kies ‘ok’. (Tip: als je meerdere uitzendingen wilt downloaden dan herhaal je de stappen 3, 4 en 5).

Starten met downloaden

7. Als je onder in het venster van Super kijkt, dan zie je een wachtrij. Hier vind je de locatie videostream. Voordat je begint met downloaden moet je als eerst de map opgeven waarin je het gedownloade bestand wilt hebben.

8. Klik nu met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het venster en kies voor ‘Output file saving management’. Selecteer hierna je map waar je de uitzending wilt hebben en kies voor ‘save changes’. Plaats daarna een vinkje voor de videostreams in de wachtrij. Klik dan op ‘save active screens’ om de filmpjes te downloaden.

Uiteindelijk ga je testen of het is gelukt, de filmpjes worden standaard in Windows Media Player afgespeeld.

 

 

Ondertiteling onder film zetten

Je wilt graag een film kijken met de juiste ondertiteling, maar je weet niet hoe? Hier wordt duidelijk uitgelegd hoe je op een eenvoudige manier aan ondertiteling komt en hoe het verder in zijn werk gaat.

Hier volgen een paar belangrijke tips, die je wel zou moeten weten om fouten te voorkomen:

 • Gebruik nooit het programma ‘utorrent’ om ondertiteling te downloaden.
 • Ondertitels moet je nooit openen, maar meteen opslaan.
 • Windows media player werkt niet, gebruik Vlc player.
 • Wacht tot de film volledig is gedownload en tot het uploaden is gestopt.
 • Benoem je bestand goed.

Downloaden van FFDshow

FFDshow is een gratis programma die de ondertiteling leest op je computer. Je kunt het programma downloaden op http://www.free-codecs.com/FFDshow_download.htm

 1. Sla het installatie bestand op.
 2. Klik op uitvoeren.
 3. Volg de installatieprocedure. (Belangrijk: installeer geen andere onderiteling programma tijdens de installatie, anders zie je de ondertiteling dubbel verschijnen.)
 4. Nu wordt de FFDshow geïnstalleerd.
 5. Klaar voor gebruik.

Als volgt ga je de ondertiteling functie van dit programma activeren. Dit doe je als volgt:

 1. Je opent het programma via het ‘start’ (Windows) menu.
 2. Kies nu ‘ffdshow video decoder configuration’. Of open ‘video configuration’ in de taakbalk (rechtsonderin).
 3. Als FFDshow video configuratie geopend is scroll je naar beneden tot je de optie ‘subtitles’ ziet en vink je deze optie aan.

Ondertiteling downloaden

Het programma is nu geïnstalleerd en de ondertiteling is aangevinkt. Als laatste stap moet de juiste ondertiteling gedownload worden. Dit kan onder andere via deze sites: Nlondertitels en Ondertitel.

 1. Als je op een van deze sites geklikt hebt zoek je eerst de ondertiteling van de film via de zoekfunctie. Klik daarna op ‘download’ en sla het bestand op in de map waar de film ook in staat. (Voor het openen heb je het gratis programma ‘winrar’ nodig.)
 2. Wijzig de naam van het ondertiteling bestand. De bestandsnaam eindigt op ‘.srt’ en het film bestand eindigt op ‘.avi’. Houd hier rekening mee.
 3. Nu is het belangrijk dat het ondertiteling bestand dezelfde naam krijgt als het film bestand. Let wel op dat je de ‘.srt’ extensie behoud.
 4. Speel de film af, nu zou de ondertiteling eronder moeten staan. Als de ondertiteling niet gelijk loopt met het geluid, download dan een andere ondertiteling van dezelfde websits. Begin daarna weer opnieuw bij stap 3.

Ondertitels Blu-ray

Bij een Blu-ray mis je meestal de juiste ondertitels, maar hier heb je ook een oplossing voor.

Ten eerste moet de film uit elkaar gehaald worden (demuxen) zodat de audio, video en ondertitels los van elkaar zijn. Met RipBot264 is het mogelijk om een Blu-ray te demuxen.

 1. Installeer RipBot (als niet alle programma’s erop staan laat het programma dat zien met de linkjes eronder.
 2. Druk nu op ‘add’. Daarna ga je naar de directory ‘stream’ waar de Blu-ray film staat en open je de grootste m2ts file.
 3. Wacht terwijl het programma gaat analyseren, geef daarna aan wat er gedemuxt moet worden.
 4. Nu heb je de bestanden uit elkaar gehaald. De grootste file is het beeld, in dit geval zijn er 3 dts audio streams en 2 ondertitels.
 5. Je bent klaar met Ripbot, maar sluit het programma niet af. (Anders wordt alles verwijderd).
 6. Nu hoef je alleen nog maar goede ondertitels te zoeken. (Kijk hiervoor naar het kopje hierboven ‘ondertiteling downloaden’.

 

 

Online voetbal kijken met TvAnts

Lijkt het je leuk om verschillende uitzendingen uit meerdere landen te bekijken? Dat kan heel eenvoudig met het P2P programma TvAnts, je hoeft alleen het programma te installeren en de rest gaat vanzelf. Hoe meer mensen naar een bepaalde zender kijker hoe sneller en hoe beter de beeldkwaliteit van de uitzending.

Wat is TvAnts?

TvAnts is een applicatie die het mogelijk maakt om televisie te kijken op de computer (via internet). De applicatie heeft veel configuratie opties die je zelf kunt aanpassen. Een van de meerdere opties is dat je de applicatie taal kunt veranderen.

Gebruik van TvAnts

 1. Download eerst het programma TvAnts, klik op ‘Free download’.
 2. Klik na het downloaden dubbel op het bestand ‘Tvantssetup.EXE’ om te installeren.
 3. Indien je TvAnts hebt geïnstalleerd start je het programma op.
 4. Klik in het volgende venster op ‘Blokkering opheffen’ en scroll daarna door een lijst met verschillende kanalen om het gewenste kanaal te kiezen, hiervoor klik je er dubbel op of kies je ‘Selected’.
 5. Om een kanaal sneller te vinden ga je naar het tabblad ‘Search’ en typ je in de zoekbalk de naam van het kanaal die je wilt hebben.
 6. Je bent nu op een kanaal, je zult onderin een venster zien met volumeregeling, balansregeling en dergelijke. Om naar een voetbalwedstrijd uit eredivisie te kijken ga je naar eredivisie.
 7. Als je nu op de website bent klik je op ‘Live Sports’.
 8. Klik daarna op ‘Football’ en kies een website die je wilt bekijken (let op: omdat het live is, kun je de wedstrijden alleen zien op de aangegeven tijden).
 9. Klik vervolgens op het tv-icoontje van een wedstrijd.
 10. Kijk daarna waar TvAnts staat en klik op ”play’ om de uitzending te bekijken.

Zie ook snelrennen.nl voor gelijksoortige artikelen.

Video converteren

Er zijn gratis en effectieve programma’s die video’s om kunnen zetten naar een ander bestandstype. Voor de mensen die geen software willen installeren kunnen gebruik maken van een online video converter. We laten jullie in dit artikel beide manieren zien.

Online video converteren

Convert Files

Via deze website heb je de mogelijkheid om bestanden tot 200 MB online om te zetten naar een andere formaat. Na het uploaden van het bestand ontvang je meteen een link waarmee je het nieuwe bestand kunt gaan downloaden.

Convert Files kan de volgende soorten video’s converteren: 3gp, amv, asf, avi, flv, m2t, m2ts, mkv, mov, mp4, mpeg, mts, rm, vob en wmv.

You Convert It

Bij het gebruik van deze dienst dien je je e-mailadres op te geven, en wordt er vervolgens een link gestuurd om het nieuwe bestand te downloaden. You Convert It heeft geen maximale bestandsgrootte, het maakt dus helemaal niet uit hoe groot het bestand is dat je wilt gaan converteren.

You Convert It kan de volgende bestanden omzetten: 3gp, asf, avi, flv, mov, mp4, mpeg, mpg, rm, swf, wmv.

Zamzar

Bij Zamzar kun je video’s online omzetten en andere bestanden tot 100 MB. Je hoeft je niet te registreren, je hoeft slechts je e-mailadres op te geven. Nadat het uploaden van het bestand is voltooid wordt er een link gestuurd naar je e-mail, waarmee je het nieuwe bestand kan gaan downloaden. Het kan enkele minuten duren voordat de link naar je is gestuurd.

Zamzar kan de volgende bestanden omzetten: 3g2, 3gp, avi, flv, gvi, m4v, mod, mov, mp4, mpg, rm, rmvb, vob en wmv.

Video converter software

Freemake video converter

Deze programma is heel handig én gebruiksvriendelijk en beschikt over tal van mogelijkheden. Naast het converteren van videobestanden én bewerken van ruim 200 soorten video kan Freemake video converter online video’s omzetten, bestande op Youtube zetten en werken met DVD’s en Blueray video. Je kan video’s in elkaar zetten om vervolgens af te spelen op diverse mobiele toestellen, zoals je iPod, iPhone, iPad, Sony PSP, PS3, PS2, Blackberry, Samsung, Nokia, Xbox en Apple TV.

Eigenschappen:

 1. Nederlands: Nee.
 2. Gratis: Ja
 3. Platform: Vista 7 en Windows XP

MPEG Streamclip

Net zoals de Freemake Video Converter een hele handige en gebruiksvriendelijke programma voor het converteren, samenvoegen en splitsen van een groot aantal soorten video’s. MPEG Streamclip heeft de mogelijkheid om Youtube video’s te downloaden. Er wordt geschreven naar vele videoformaten, waaronder iPod. De volgende bestanden kunnen met deze programma worden omgezet: ac3, aiff, avi, avr, dat, dv, m2p, m2t, m2v, m1a, m1v, mmv, mp4, mp2, mpa, mpv, mod, mov, mpeg, ps, rec, ts, vid, vob, vro.

Eigenschappen:

 1. Nederlands: Nee
 2. Gratis: Ja
 3. Platform: Mac OS X met QuickTime , QuickTime Alternative 1.81 , Vista 7 en Windows XP

Any Video Converter

Een makkelijk te gebruiken programma voor het converteren van video’s, ook naar mobiele videoformaten. De volgende bestanden kunnen worden omgezet door middel van het gebruik van Any Video Converter: 3gp, amv, avi, asf, divX, dv, dvd, flv, m1v, m2v, mkv, mov, mpeg, mp4, rm, rmvb, vob, wmv, Xvid.

Eigenschappen:

 1. Nederlands: Ja
 2. Gratis: Ja
 3. Platform: Windows (elke versie), Max OS X.