Uitzendingen downloaden

Je kijkt regelmatig naar tv-programma’s en andere uitzendingen, maar je hebt en aflevering gemist, en je wilt het later nogmaals bekijken. Het is bij de meesten bekend dat dit kan op www.uitzendinggemist.nl, maar zou je een uitzending niet liever downloaden? Dan kan je het op een dvd branden en heb je je favoriete programma altijd bij de hand. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je op een makkelijke manier een uitzending van de genoemde site kunt downloaden.

(Belangrijk: deze methode werkt uitsluitend bij: www.uitzendinggemist.nl. Dus op RTL en dergelijke is dit niet mogelijk.)

Tip!

Het is belangrijk om van te voren een map aan te maken in je bestand. Zo krijg je een duidelijke overzicht in de door jou gedownloade tv-programma’s of andere tv-uitzendingen.

Programma downloaden

1. Als eerst moet je het programma ‘Super’ downloaden. Ga hiervoor naar www.erightsoft.com en ga met je muis over het knopje ‘freeware’. Er verschijnen een aantal subknopjes, kies hiervan ‘SUPER’ en klik dan op ‘download’.

2. Klik hierna op ‘start downloading super’, vervolgens op ‘download’ en tot slot kies je ‘download and use’. Je zult nu (onderin in het scherm) ‘Download Super’ zien, klik hierop. Nu wordt het bestand van 26 MB (megabyte) gedownload. Het installeren van dit programma zal wat enige tijd in beslag nemen, maar het is de moeite zeker waard.

Tv-programma kiezen

3, Je gaat nu je favoriete uitzending downloaden via www.uitzendinggemist.nl. Ga naar de website en selecteer de uitzending die je wilt downloaden. Laat het programma afspelen in het pop-up venster van de site.

4. Zodra het afspeelt, klik je met je rechtermuisknop op het filmpje en kies je voor ‘eigenschappen’. Je zult nu in het tabblad ‘bestand’ achter het veld locatie een .asf bestand zien. Selecteer deze link, klik op de rechtermuisknop en kopieer dit.

Link openen

5. Om de juiste locatie van het filmpje te vinden, open je het Windows kladblok, kies je voor ‘bestand’ en ‘openen’. Klik rechts in het venster achter ‘bestandsnaam’ en druk op ‘plakken’. Vervolgens druk je op de knop ‘openen’. Nu opent de kladblok een link naar videostream en deze zou moeten beginnen met mms://. Indien je deze link niet volledig ziet verschijnen, kies je in het menu voor ‘opmaak’ en dan ‘automatische terugloop’. Selecteer de volledige link en kopieer dit nogmaals. (link begint vaak met mms:// en eindigt op .asf.

Videostream downloaden

6. Start nu het programma ‘Super’ op en klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het programmavenster. Vervolgens kies je in het menu voor ‘Add media streaming links’. Daarna vul je hier het adres in van het filmpje die je hebt gekopieerd in de vorige stap. Plaats daarna een vinkje bij ‘Save stream to your harddisk’ en kies ‘ok’. (Tip: als je meerdere uitzendingen wilt downloaden dan herhaal je de stappen 3, 4 en 5).

Starten met downloaden

7. Als je onder in het venster van Super kijkt, dan zie je een wachtrij. Hier vind je de locatie videostream. Voordat je begint met downloaden moet je als eerst de map opgeven waarin je het gedownloade bestand wilt hebben.

8. Klik nu met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het venster en kies voor ‘Output file saving management’. Selecteer hierna je map waar je de uitzending wilt hebben en kies voor ‘save changes’. Plaats daarna een vinkje voor de videostreams in de wachtrij. Klik dan op ‘save active screens’ om de filmpjes te downloaden.

Uiteindelijk ga je testen of het is gelukt, de filmpjes worden standaard in Windows Media Player afgespeeld.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *