Windows 7 versnellen

Duurt het lang met opstarten, laden de pagina’s langzaam en loopt het vaak vast? Dan heb je het vast wel even gehad. Gelukkig is hier een oplossing voor, pas de volgende tips toe en Windows 7 werkt sneller dan ooit!

1. Voorkom virusbesmetting

Het is van belang om te weten dat je computer niet besmet is met een virus. De virus zorgt ervoor dat je pc traag werkt. Ze gebuiken het systeem van je computer, verzamelen gegevens en sturen deze hierna op naar de hackers via internet. Weet je niet of je computer besmet is met een virus? Dan is het handig om het na te checken. Hiervoor download je een virusscanner, die scant alle gevaren op je computer en maakt het helemaal schoon. Zo kan je weer veilig aan de slag en je computer werkt weer snel! (Let op: pas wel op met gratis virusscanners, deze beschermen je computer niet volledig.) Ga voor meer informatie over het gevaar van virusscanners naar virusgevaar

2. Windows Register opschonen

Het Windows register is heel belangrijk voor de snelheid van je computer. Als het register beschadigd of te rommelig is, dan zal je Windows systeem en de geïnstalleerde programma’s langzaam werken. Daarom is het aan te raden om je Windows register regelmatig te scannen op vervuiling. Wil je weten wat de toestand is op je computer? Doen dan een gratis test die gespecialiseerd is in het analyseren en repareren van het Windows register.

3. Windows Energieschema aanpassen

Microsoft heeft als standaard het energieschema als ‘gebalanceerd’ ingesteld. Zo kan Windows bepalen wanneer bijvoorbeeld een laptop die op de accu draait, sommige hardware onderdelen op minder kracht laat draaien. Als je wilt dat Windows altijd snel functioneert, ondanks je laptop op het stroomnet staat, kan je het energieschema aanpassen om je pc te versnellen.

Stappenplan aanpassen van energieschema:

 • Klik op ‘Start’ in de taakbalk op je computer en kies ‘Configuratiescherm’.
 • Druk daarna op ‘Systeem en Beveiliging’ en vervolgens op ‘Energiebeheer’.
 • Klap het schuifvenster uit met de naam ‘Laat overige schema’s zien’ om zo de optie ‘Hoge prestaties’ te zien.
 • Kies deze optie en klik op ‘Volgende’. De instellingen worden direct toegepast.

4. UAC uitschakelen

UAC is een gebruikersaccount beheer om Windows 7 beter te beschermen. Elke keer als je een programma wilt starten, verschijnt er een pop-up bericht met de vraag of je het wilt toestaan. Dit vertraagt je pc. Het is niet moeilijk om het uit te schakelen:

 • Ga naar het controlepaneel en kies ‘Gebruikersaccount’ en druk vervolgens op ‘User account’.
 • Klik op ‘Instellingen voor Gebruikersaccount beheer wijzigen’, dan verschijnt er een venster met een verticale schuifbalk.
 • Schuif het niveau naar ‘Nooit een melding weergeven’.
 • Druk daarna op ‘OK’ en herstart je computer. Nu zal je niet steeds weer een bevestiging krijgen.

5. Windows search uitschakelen

De service Windows Search is een programma op je computer met als doel het indexeren van alle content en van alle bestanden op je pc. Het kan je sneller zoekresultaten tonen wanneer je naar een bepaald bestand zoekt. Als je dit te weinig gebruikt, is het handig om het uit te schakelen. Dit gaat als volgt:

 • Klik met de rechtermuisknop op ‘Mijn computer’ en kies de optie ‘Beheren’.
 • Selecteer ‘Programma’s en Service’.
 • Druk op ‘Services’, hier vind je een lijst met services.
 • Zoek nu ‘Windows search’ service en klik hier met de rechtermuisknop op en kies ‘Eigenschappen’.
 • Je ziet nu een nieuw venster, kies hier ‘Opstart type’ en dan op ‘Uitgeschakeld’.
 • Klik op de knop ‘Toepassen’ en je bent klaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *